VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ТУРИСТИ В АЛБЕНА ЗАКУСВАХА С ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ И ЕВГЕНИЯ РАДАНОВА

Олимпийски игри

Много български и руски туристи се срещнаха с олимпийските ни звезди Тервел Пулев и Евгения Раданова на така наречената „Олимпийска закуска" в „Албена“. Целта на събитието бе в неформална обстановка гостите на курорта да „закусват" заедно с нашите олимпийци, да си направят снимки с тях и да научат интересни неща за участието им на олимпиадите.


Всички опитаха от невероятно вкусните кроасани, от плодовете, отглеждани в градините на „Албена“, както и от 100-процентовия натурален ябълков сок, също собствено производство. До Тервел Пулев седна 8-годишният му син Калоян, а по-късно в бебешка количка се появи и невръстният Аспарух.
„В днешно време да спечелиш медал за България е подвиг. Затова поздравявам Мирела Демирева за сребърното й отличие на скок височина”, заяви в началото Евгения Раданова.
Тя разкри пред туристите пътя на спортната си слава и участието си в олимпиадите. Евгения Раданова има три медала - два сребърни и бронзов от игрите в Солт Лейк Сити 2002 и Торино 2006 в шорттрека. Тя е първият български спортист, участвал на зимни и летни олимпийски игри, след старта си в колоезденето на писта в Атина през 2004. Раданова е и единствената българка с два медала от една зимна олимпиада.
„Единственото, което ми липсваше, е златният олимпийски медал. Бях много разочарована и много страдах. Не съжалявам обаче, че постигнах нещо повече – обичта на цяла България. И досега ме наричат шампионката на България”, каза развълнуваната Раданова.
След прекратяване на спортната си кариера, много трудно й било да намери предизвикателството, с което да се занимава. Опитвала много и различни неща, дори бе и 3 месеца министър на спорта. „Нещо ми липсваше. Исках да преживявам емоции. Затова сега мисля, че намерих мястото си. От 5 години се занимавам с малки деца и трудът им вече дава резултати. Искам да усещам тръпката и да съм близо до пистата”, заяви Евгения Раданова.
„Гледах с интерес олимпиадата. Убеден бях, че боркините ще спечелят медал и това се оправда. Нямаше големи очаквания от Мирела, но ето, че тя се справи блестящо”, бяха първите думи на Тервел Пулев, бронзов медалист по бокс от Лондон 2012. „Моята кариера е изстрадана. Винаги съм се борил до последно, повече от другите. Трудолюбив съм и може би това винаги ми е помогнало. Много пъти съм бил на крачка да се откажа от бокса. През 2010 г., на европейското първенство в Москва, бях пред отказване. Никой не вярваше в мен, дистанцираха ме от националния отбор. Аз обаче съм се занимавал само с бокс и затова продължих. След Лондон си дадох почти една година пълен релакс. След това станах два пъти носител на купа „Странджа”, после – медал от европейското първенство”, разказа пред туристите Тервел Пулев.
Сега заниманията му основно са насочени в спортния център на братя Пулеви. „Не сме такива, че със спечеленото да си купим луксозни къщи и коли. Решихме да ги вложим там, от където сме тръгнали. Надявам се след 5–6 години нашата школа да даде състезател на националния отбор, който да е лидер”, заяви Пулев.
Туристите се наредиха на дълга опашка за автографи от двамата звездни олимпийци, както и за снимки за спомен.

Ива Димитрова в-к Монитор/ снимки Александър Стоянов ЦентърСпорт


 

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter