VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

70 ДЕЦА УЧАСТВАХА В ПРОЛЕТНИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В АЛБЕНА

Тенис

Курортният комплекс се утвърждава като център на детския тенис в България. Призьорите в турнира получиха множество предметни награди от Албена, ваучери от Мол Варна. Шампионите при момичетата и момчетата до 10 г. бяха изненадани с колелета от водещия производител за велосипеди - фирма "Макском".
70 деца взеха участие в международните турнири по тенис „Албена – Пролет 2014” за момичета и момчета до 8 и 10-годишна възраст. Състезанията в едноименния курорт бяха посветени на 45-годишнината от създаването на комплекса и се превърнаха в истински празник на тениса за малчуганите. Гост на турнира бе Еуген Ганеску от Програмата Тенис 10 в Румъния.


Домакините от Албена АД и Драйзам тенис академия, ръководена от Илия Атанасов, решиха децата да играят за всяко място в турнирите, като това даде възможност участниците да изиграят максимално повече срещи. Главен съдия бе Мирослав Петров, който заедно с екипа от съдии, получи висока оценка от родителите за добрата организация. По време на турнира домакините организираха Парти за малките тенисисти, за които имаше огромна вкусна торта, сокчета и много щафетни игри, организирани от аниматорите от хотел „Сенди Бийч”. Децата се забавляваха и с новия талисман на кортовете в Албена – огромна тенис топка, която малчуганите в един глас й дадоха име, кръщавайки я Албена. Участниците създадоха прекрасна атмосфера в курортния комплекс, който за Великден отвори врати за множество гости от България и Румъния. Голяма част от туристите се насладиха на майсторството на малките тенисисти.
Шампион при момчетата до 10 г. стана Ангел Ангелов от варненския Черно море Елит, който на финала победи своя съотборник Филип Петров. В малкия финал Димитър Михайлов от Тича надделя над Виктор Дойчев от Изида.
Победителка при момичетата е Стела Пеева от бургаския Галакси. На финала тя надигра Вяра Михова от Велто. В мача за третото място Биянка Топалова от Царевец (Г. Орях.) победи в оспорван тайбрек Анастасия Николова от Тича. 
Каталина Петрова от столичния клуб 15-40 победи с 2-1 сета Ема Фатусис от Тича на финала при момичетата до 8 г. Никол Николова от Тича зае трето място след победа над Естела Иванова от Черно море Елит.
Чудесен турнир се получи и при момчетата до 8 г., където първи стана Анас Маздрашки от Проспорт Сф. На финала той постигна успех над Ангел Владов от Тича. Трети стана Робен Гавани от Проспорт, а четвърти – Павел Маринов от Черно море Елит. Малко не достигна на Георги Георгиев от Свиленград и Александър Локи, пристигнал от Англия за турнира, да се качат на стълбичката на победителите.
Всички призьори получиха ваучери на стойност 20 лева в Плейграунд в Мол Варна. Шампионите на „зелен корт” бяха наградени с велосипеди от мениджъра Станислав Енкин във фирма Макском, която е водещ производител на колелета. Най-добрите получиха и множество предметни награди от домакините от Албена.  
Ето и призовите осмици в отделните възрастови групи:
Момчета - зелен корт
1. Ангел Ангелов Черно море Елит Вн
2. Филип Петров Черно море Елит Вн
3. Димитър Михайлов Тича Вн
4. Виктор Дойчев Изида Дч
5. Християн Боримечков Локо 98 Пд
6. Юлиян Колев
7. Васил Янакиев Перун
8. Даниел Флореа Румъния
Момичета - зелен корт
1. Стела Пеева Галакси Бс
2. Вяра Михова Велто Вн
3. Биянка Топалова Царевец Г. Орях. 
4. Анастасия Николова Тича Вн
5. Ваня Косева Царевец Г. Орях.
6. Михаела Йорданова Изида Дч
7. Цвета Радева Плевен
8. Йоана Иванова
Момичета - оранжев корт
1. Каталина Петрова 15-40 Сф
2. Ема Фантусис Тича Вн
3. Никол Николова Тича Вн
4. Естела Иванова Черно море Елит
5. Гергана Айзнер Приста Русе
6. Преслава Крумова Тича Вн
7. Мария Гаванеску Румъния
8. Андреа Георгиева Изида Дч
Момчета - оранжев корт
1. Анас Маздрашки Проспорт Сф
2. Ангел Владов Тича Вн
3. Робен Гавани Проспорт Сф
4. Павел Маринов Черно море Елит
5. Георги Георгиев Свиленград
6. Александър Локи Изида Дч
7. Давид Картепутреда Румъния
8. Калоян Георгиев Велто Вн
ФОТОГАЛЕРИЯ във Фейсбук страницата - ТУК

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter