VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ИСТОРИЧЕСКИ ПЪРВИ МЕДАЛ ЗА ДОБРИЧ ПРИ МОМИЧЕТАТА ДО 12 Г.

Тенис

Състезателките на Изида (Добрич) Михаела Йорданова и Емма Фантусис спечелиха бронзови медали на двойки на зимното държавно първенство по тенис при момичетата до 12 г., което се проведе на кортовете на Бароко спорт в София.

 

 


Успехът е исторически за добричкия тенис, тъй като за първи път състезателки на клуб от Добрич достигат до отличията на такъв голям спортен форум при момичетата до 12 г. По-миналата зима до бронза при двойките, но с екипа на Черно море Елит стигна Марина Христова, която дублира успеха си и през лятото. До сега успехите ни на ДЛП бяха основно при момчетата и юношите, както и в последните години при девойките и жените в лицето на Калина Божилова, Христина Дянкова и Магдалена Радкова. Най-големият ни успех е през 2009 г. - титла за Димитър Петров при двойките и година по-късно Изида става шампион при юношите до 18 г. 
Право на участие имаха само 12-те най-добри двойки. В първия кръг на основната схема Йорданова и Фантусис елиминираха Гергана Мръвкова и Виктория Кънчева от Локомотив (Пловдив) със 7-6 7-5, като във втория сет наваксаха изоставане от 1-5. На четвъртфиналите възпитаничките на Михаил Атанасов отстраниха поставените под номер 3 Габриела Митева (15-40, София)/Никол Йорданова (Троян) с 6-3 6-4, като във втория сет затвориха мача при шестия мачбол в тяхна полза.
На полуфинала двойката на Изида отстъпи с 3-6 3-6 на Ева Бусаад (Августа Траяна, Ст.З)/ Росица Денчева (Плевен 90). 
Успехът е изключително сладък, тъй като идва в едни от най-силните години на българския детски тенис. Миналата година Даниеле Иванова завоюва златен медал в държавния отборен шампионат до 12 г. с екипа на Кристи Дряново. Сега тя е картотекирана в Изида и новите победи ще бъдат за добричкия клуб. 
Преди националния шампионат Михаела Йорданова участва в лагер на националния тенис център в зала София, който бе организиран от БФТ за първите 8 в националната ранглиста при момчетата и момичетата. 
В последната класация тенисистката ни е номер 4 в България. Текст и снимка Спортна база Изида/Фейсбук

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter