VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СЕРЖ ЙОФУ: ХОРА НА ЖИВКО ЖЕЧЕВ ИСКАХА ДА МИ СЧУПЯТ КРАКАТА

Футбол

40-годишният котдивоарец Серж Йофу, който е бивш футболист на Добруджа и Левски, както и Спортист №3 на Добрич за 1998 година, разкри какви са били причините за бягството му преди повече от десет години. Това той направи в интервю за "Тема спорт". Футболистът сподели, че мафиоти са го заплашили да не се връща в Левски.


„Казаха ми, че ако се върна в Левски, ще ми счупят краката. Представиха се за приятели на Живко Жечев (бивш вицепрезидент на Добруджа). Не знам защо им беше да правят това. Изсъскаха, че трябва да дам пари на Жечев. Не ги разбирах. Веднага звъннах на агента си и му казах, че няма да стъпя в България“, казва Серж без да уточнява дали става дума за дълг или за откровен рекет от бившите му шефове от Добрич.
"Център спорт" припомня, че през 1997 г. Йофу бе привлечен в Добруджа (Добрич). За два сезона той изиграва 43 мача за Добруджа в „А“ група и вкарва 15 гола, а през лятото на 1999 г. преминава в Левски (София). Със "сините" Йофу играе в Купата на УЕФА и отбелязва гол при загубата с 1:3 от Ювентус в София. Става шампион на България през 2000 г., като по време на кампанията в „А“ група се разписва 13 пъти в 25 срещи. У нас е известен като един от най-колоритните чужденци, играли във футболното първенство.
След края на сезона Йофу скандално избягва от България, макар да има договор с Левски за още 2 години, преминавайки под друго име в отбор от ниските дивизии на Швейцария. Впоследствие играе за Делемонт, ФК Тюн, КС Шеноа и Стад Абиджан, където приключва кариерата си на 36 години през 2007 г. Във Фейсбук днес Серж посочва, че живее във френския град Лион.

Сходни връзки

1 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЕРЖ ЙОФУ: ХОРА НА ЖИВКО ЖЕЧЕВ ИСКАХА ДА МИ СЧУПЯТ КРАКАТА
Автор: Anonymous да 2011-03-25 @ 11:04 EET

Тоз много лъже. Га яди от Живко Жечев не лаеше, сега приказва много

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter