VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НАГРАДИХА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ И ОТБОРИ НА ДОБРИЧ

Десетте най-добри спортисти и трите най-добри отбора на Добрич останаха без купи и плакети по време на тържествената церемония в комплекс "Резиденция". Причината за гафа са лошите метеорологични условия през последните 2-3 дни, заради които наградите не са пристигнали до областния град.


Грамотите, паричните награди и цветята бяха връчени на церемонията лично от градоначалника Детелина Николова, която изказа специални благодарности на спортисти и треньори за техния професионализъм и за успехите, които са прославили добруджанския край далеч зад пределите на родината ни.  
Припомняме Ви, че за втора поред година за Спортист №1 бе избрана боксьорката Стойка Петрова, която достигна до петото място на Олимпиадата в Лондон.  Днес тя сподели, че целта й през 2013-та година е златото на европейското първенство. Стойка пристигна за церемонията с малко закъснение, тъй като в последния момент я информирали за тържеството, а рано тази сутрин е трябвало да потегли от Русе с личния си автомобил за родния си град. 
Втори в класацията е тежкоатлетът на Добруджа Юндер Бейтула, а трети лекоатлетът Йордан Петров от СКЛА Добруджа 99. В ТОП 10 веднага след тях се наредиха:
Георги Михайлов - КК Самурай, Иван Иванов - ХК Добруджа, Драгомир Стойчев - СКБ Добруджански юнак, Мариян Момчев - БК Добруджа, Светлана Каменова - БК Добруджа, Илиян Илиев - ХК Добруджа и Радостин Димов - КК Добрич 1905.
Иван Иванов, Мариян Момчев и Светлана Каменова не се явиха на тържеството заради лошите атмосферни условия, а Драгомир Стойчев отсъства заради състезание в Турция.
Общо 14 клуба от 11 вида спорт номинираха 28 спортисти за престижната класация. 35 души от кметския екип, членове на спортната комисия, спортни журналисти и представители на спортни клубове в града дадоха своя вот.
За шеста  поредна година мъжкият хандбален тим на Добруджа бе избран за Отбор №1 на Добрич. По време на награждаването клубният президент и треньор Георги Андреев подари на община Добрич златен медал и шампионската титла на отбора, която е първият трофей за областния град в колективните спортове. Мъжкият тим на карате клуб Самурай получи приза за Отбор №2, а зонална танцова организация Алексия с ръководител и хореограф Севдалина Мавродиева бе удостоена с званието за Отбор №3 на Добрич за 2012 г. Мавродиева изказа специални благодарности на двама мъже без които днешните големи успехи на клуба на световната сцена нямаше да сияят с блясъка на златото. Това са съпруга й Веселин Нейков и Младен Матеев, който е предоставил изключителна материална база за подготовка. 
С грамоти бяха отличени още двама спортисти. Това са юношата на ВК Добруджа 07 Ивайло Калев за "Пробив в спорта" след предложение на CenterSport.org и състезателката по художествена гимнастика от клуб Мик Гергана 90 Полина Великова за "Перспективен състезател". Малката чаровница бе зарадвана и с награда, изпратена от президентката на родната ни федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.
На партито на спортистите днес присъстваха още: директорът на спортното училище Николай Дяков, който бе изключително горд, че 8 от десетте най-добри спортисти са възпитаници на школото за шампиони, новият изпълнителен директор на ПФК Добруджа Светослав Петров, председателят на ОС на БФС Добрич Иван Манолов, Надежда Петрова - зам.кмет на община Добрич, Живко Мартинов - член на спортната комисия.

снимки Александър Стоянов 

СНИМКИ ОТ ТЪРЖЕСТВОТО В ПРОФИЛА НА "ЦЕНТЪР СПОРТ" ВЪВ ФЕЙСБУК - ТУК! 

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter