VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 888 605410

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

100 ДЕЦА НАУЧИХА ОЛИМПИЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И СИМВОЛИ В СПОРТЕН ЛАГЕР В АЛБЕНА


В курорта Албена се проведе едноседмичен спортен лагер на P&G, в който взеха участие 100 деца от цялата страна. Те научиха основните олимпийски ценности и символи, създадени от Пиер дьо Кубертен. Спортни специалисти разделиха децата в две възрастови групи – 50 до четвърти клас и 50 от пети до осми клас. Участниците в лагера се запознаха с пет основни спорта – баскетбол, волейбол, мини футбол, бадминтон, тенис на маса и плуване. Победителите получиха награди от олимпийски и световни шампиони.
Сред участниците в лагера бе и синът на голямата българска състезателка по спортна стрелба Диана Йоргова – Кристиян Иванов. Тя е носителка на сребърен олимпийски медал от Игрите в Атланта през 1996 г. Той бе един от най-активните участници в лагера, като се изяви, както в заниманията на олимпийски кръжок, така и по време на различни турнири по спортове.
Директорът на Музия на спорта Катя Иванова успя да привлече внимането на децата със съдържателни и увлекателни лекции на олимпийска тематика. Специален екип от аниматори се грижи за вечерните атракции на децата, които включваха много музика, танци и игри. Всички деца получиха сертификат за участието си в лагера, който бе безплатен за малчуганите. Гости на лагера бяха Радослав Великов – световен шампион по борба св. стил, Георгия Кадоглу – 49 пъти републиканска шампионка по плуване и модерен петобой, националките по художествена гимнастика Ренета Камберова и Катрин Велкова, както и Евгени Иванов – шампион на България – бягане 1500 м и бронзов медал от Игрите на добра воля през 1986 г. По време на церемонията по закриването участниците бяха поздравени от домакините, като Христо Пенев – зам.директор „Експлоатация” в Албена АД им пожелава множество успехи, с които българите да се гордеят. 

 

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

ReklamaYupi

Random Image

Добруджа - Спартак Пд 0:1
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Телефонът звъни Детето вдига слушалката:
- Да. Тате ли търсите? А кой се обажда? Шефът му? А кой шеф? Дъртият козел или пълният идиот?

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Реклама

Hit Counter