VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БИВШИ ФУТБОЛИСТИ, ИЗВЕЛИ ДОБРУДЖА 1919 ДО ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ФУТБОЛ ТОЧНО ПРЕДИ 1 ГОДИНА, ГОВОРЯТ ЗА КЛУБА И ОТПАДАНЕТО

Футбол

Изминалата седмица бе една от най-тежката в историята на футбола в Добрич. Навръх 100-годишния юбилей на този спорт в областния град Добруджа 1919 отпада в Трета лига и се разделя с професионалния футбол. В такъв момент е трудно да се говори и е лесно да се хвърлят обвинения. Ясно е, че липсва стратегия за развитие, професионален опит за мениджмънт на клуба и бизнес, който да застане зад отбора. Със сигурност има и други  парчета от пъзела, които настоящото ръководство не можа да намери и да го сглоби правилно в края на сезона. Затова днес даваме думата на бивши футболисти, които да споделят какво е за тях Добруджа и как отстрани виждат отпадането на клуба.


Поканихме да говорят четирима футболисти: Ивайло Лазаров, който от години играе в професионалния футбол, а днес носи фланелката на Витоша, Ахмед Адемов - освободен от клуба на полусезона и днес защитава цветовете на Пирин, който за сметка на Добруджа 1919 и други отбори е на път да запази мястото си във Втора лига, Румен Николов (голмайстор и с голям принос за завръщането на отбора във Втора лига преди година) - освободен от Добруджа 1919, а днес с основен принос да изведе Спартак Вн до първото място в Трета лига - наесен ще играе при професионалистите - някъде в асансьора между двете Лиги ще се размине с клуба от Добрич и няма да се засече във Втора дивизия. Пред нас застана и младия перспективен играч Валентин Сливов - настоящ футболист на Гигант (Съединение). Четирима футболисти с четири различни съдби, но с път минал през футболен Добрич.

Ахмед Адемов

Какво е за теб Добруджа? - За мен Добруджа е едно голямо семейство, сплав от фенове, футболисти и треньори. Смея да твърдя, че чувствам Добруджа като моят втори дом. Бях приет много топло от фенове и футболисти и това ме накара да давам 101 процента от възможностите ми. Градът е страхотен, създадох много нови приятелства не само на стадиона, а и извън него.

Как приемаш новината за отпадането?
- Новината за изпадането на клуба от Втора лига ме огорчи много. Въпреки  че напуснах клуба, до последно се надявах и стисках палци отбора да се спаси. Този отбор и тези фенове не заслужават тази съдба, заради вековната си история. Феновете до последно подкрепяха отбора и съм сигурен, че ще продължат да го правят, за тях Добруджа означава само едно - Любов.
Искам да благодаря на всички фенове, футболисти и треньори с които съм работил там и най вече на Диян Божилов, човекът който ми подаде ръка да съм част от това семейство. Продължам и ще продължа да следя всичко което се случва в клуба.
Хората на по-високо ниво, които обещаха бляскаво бъдеще за клуба - нека да си го спазят. Моето желание е един ден да се завърна на стадион "Дружба".
   
Валентин Сливов

Какво е за теб Добруджа? - Добруджа за мен е добър отбор с традиции, който се радва на добра подкрепа от вярната си публика. Останах с много добри впечатления от треньора и съотборниците си. Беше ми много приятно да бъда част от този клуб.

Как приемаш новината за отпадането? - Не приемам добре новината за изпадането. Добрич е футболен град, който заслужава отборът му да играе във високите нива на българския футбол. Надявам се отборът да се върне там, където му е мястото и да не е по аматьорските дивизии. Пожелавам всичко най-добро на Добруджа!

Ивайло Лазаров

Естествено, че не ми е приятно да гледам отбора, който ме е създал като футболист да е последен във Втора лига и да няма шанс за спасение. Тимът на Добруджа заслужава и трябва да е в професионалния футбол.
В близките 10 години о
баче отбора не се управлява правилно явно.
И това нещо вече трябва да се промени и да се започне на чисто, да има план за развитието на клуба, да се залага на млади момчета, месни кадри, които сега спокойно може да се обиграват във В група, но да не ме разбират погрешно, че едва ли не не трябва да има футболи
сти от други места - напротив, но трябва сериозно да се обърне внимание на организацията в клуба, да има човек или хора, които да се занимават със развитие на школа, финансиране абсолютно всичко, което е нужно, за да функционира един клуб успешно.
Това е, и апелирам да се обърне наистина сериозно внимание на тези неща и най накрая този отбор да тръгне нагоре, да се завърне там, където му е мястото, а именно във професионалния футбол.

Румен Николов

След промените през зимата, отпадането на Добруджа 1919 не ме изненадва. Мисля, че ръководството избърза с освобождаването на Диян Божилов въпреки незадоволителните резултати след шестия кръг. След това и раздялата с половината отбор също беше решаващо за изпадането на Добруджа 1919. Отборът имаше силен колектив и с помощта на трима, четирима нови футболисти през зимната пауза, втория полусезон Добруджа 1919 щеше да има много по-големи шансове за спасение.

От престоя си в Добруджа 1919 имах само положителни чувства с изключение на последните два-три месеца. През целия сезон в Трета лига имахме само два равни резултата и спечелихме всички други мачове.

Станах голмайстор на шампионата и беше наистина ползотворна година за мен. Тук е моментът да благодаря на феновете, които ни подкрепяха през цялото време дори и когато претърпявахме загуби.

   

Тази снимка (на нея са Николов, Адемов, Сливов и съотборниците им), направена точно преди една година, когато отборът се завърна в професионалния футбол, говори за отборен дух и наслада от постигнатия успех в резултат на много труд. 12 месеца по-късно футболистите ги няма, а Добрич и лишен от професионален футбол.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции






Ако сте изгубили парола?

Hit Counter