VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

АЛБЕНА МОЖЕ ДА ИЗЛЕКУВА ФУТБОЛНАТА БГ ГЛУПОСТ

Футбол

Защо “А” група харчи 3 милиона лв. за задгранична подготовка, когато накрая Домусчиев и Венци решават титлата?
Миналия сезон отборите от “А” група са дали близо 3,5 милиона лева за подготовка зад граница. Първо, това е бюджетът на последните два изпадащи състава. Прекалено много! И второ, срещу тези похарчени от собствениците пари съставите не вдигнаха и с 5 процента нивото си.


Прекалено глупаво! Трябваше накрая Кирил Домусчиев да стимулира с 600 000 лева Венци Стефанов, за да спре Левски по пътя към втората шампионска титла на Лудогорец. Защо му беше тогава да харчи почти два пъти по толкова за лагери в австрийски и испански топ курорти. Най-много за да превърне звездите си в топ курортисти. На които накрая сам взе титлата. И срещу което може би и премия ще им даде.
Сега обаче кризата сериозно стиска шията на “А” група
В ЦСКА не знаят ще оцеляват ли. Барабар с червените пък и на Овча купел въведоха таван на заплатите. Такъв се очертава да затисне цялата “А” група. Какво обаче правим с това иначе толкова разтегливо перо “лагерите”? И какъв е смисълът от тях? Повечето отбори ходят на лагер да се подготвят просто защото някой им е казал, че така се прави. НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ ТИМ обаче не тренира на място, което разполага с медицински център, Истински, професионален, без какъвто подобна подготовка на практика е безсмислена. Защото няма никакво значение Спас Делев къде ще тренира – в Алпите или на Хималаите, ако в чантата на доктора има само аспирин, а най-сложният медицински уред на подготовката е апаратът за кръвно. Затова между другото и Делев си е винаги дебел. Независимо преди, по средата или по време на сезона. Та 90 процента от клубовете ни нямат оборудвани медицински центрове на стадиона си, а задължителните медицински прегледи преди мач минава само... масажистът, когато взима подпечатания празен кочан с бланки от местната поликлиника.
При това положение е, меко казано, страннo, абе направо глуповатa си е, лекотата, с която професионалните клубове подминават курорта Албена. Не затова, че от 15 години е носител на наградата "Син флаг" за екологична чистота на морето и плажа. Даже не и защото климатът е мек и въздухът с високо съдържание на озон, морски соли, калий и йод. Иде реч за медицинския център "Медика Албена" в хотел "Добруджа"
Може би най-полезното нещо за спорта у нас. Особено след последната придобивка - Системата OxySpa, която я има само на още две места в България. Същата система, естествено в по-ранния й вариант, бе задължителна за ползване от футболистите на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен по времето на Отмар Хитцфелд. OxySpa е не само перфектна за релакс след тренировка, но и предлага куп екстри за професионалните спортисти. Може би най-голямата полза за нашите е шансът да се разделят с мазнините си при спазване на предписанията на д-р Валентина Николова и малко повече воля.
“OxySpa понижава стреса, спомага за регулиране на теглото, предлага лечебен масаж, физиотерапия, следтравмено лечение, детоксикация и други неща, необходими на състезателите не само по време на подготовката, но и в състезателния процес. Системата притежава още едно ценно качество: система за произвеждане на 99,9% чист кислород. Нещо, което мисля, че е изключително важно за активни футболисти. Основното предназначение на масажа с OxySpa е да повиши циркулацията на кръв в съответната област на тялото. Масажът ускорява оздравителния процес след травми. Здравословните резултати се постигат с отделянето на токсини и внасяне на свежа кръв, богата на хранителни вещества (вкл. кислород и гликоза) в мускулите, тъканите и клетките на цялото тяло.
Спортистът може сам да избере на каква температура да работи уредът
Дори и при 70 градуса обаче, топлината не се усеща много, защото производството на кислород помага на тялото. Най-впечатляващо за нас бе описанието, което й дадоха американците: “Стимулира взаимодействието между тялото, ума и съзнанието”, разказа за “7 дни спорт” Валентина Николова. Може напълно да й вярвате. Пишещият тези редове тества три дни OxySpa и без да му се налага да спортува кой знае колко (един километър плуване на ден), успя с 4 процедури да смъкне 3 килограма.
Сред най-известните посетители на ръководената от нея клиника е олимпийският шампион по вдигане на тежести Хюсеин Резазадех. Иранецът е идвал всяка година поне за 10 дни на Албена, за да му прави неговият екип пълна рехабилитация. За легендарните ни сестри Малееви пък всяко лято започва с 20 дни в хотел “Калиакра” на Албена и безброй процедури в медицинския център.
Знаменитият балет “Тодес” от Русия пък е използвал тази база всяка година за поне 50 дни, в които хем е подготвял новата си програма, хем е ползвал услугите на "Медика Албена".
Преди две години в центъра били впечатлени от бившия руски футболист на Динамо Минск Игор Василиев. Той дошъл 15 дни на почивка, като през цялото време заедно с него процедури карали и двете му деца на 7 и 9 години, които били с наднормено тегло. “Ние нямаме семейна здравна култура. Докато при руснаците е друго. Те живеят при съвсем други, далеч по-сурови условия, и използват лятото, за да подготвят за тях не само себе си, но и близките”, признава Валя Николова. Заради това от тази година се предлага и програма за деца с наднормено тегло – Витал-джуниър. В комбинация родители и деца е програмата Витал Фемили. Последните възползвали се от нея били семействата на двама родни волейболни национали.

Вестник "7 дни спорт"

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter