VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН МАРАТОН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 1 НОЕМВРИ В ДОБРИЧ


“Чрез Спорт към Знание” е общност, инициираща спортни мероприятия, които провокират хората да спортуват и помагат за благотворителни каузи.
Благотворителен маратон Чрез Спорт към Знание се организира на 1 ноември по случай Денят на Народния Будител и навършване на 70 години от Библиотеката.
Спортната инициатива се организира за втори път в града. Целта е всяка завършена обиколка от 400 метра на участник в градския парк да бъде субсидирана с 1 лев от организаторите и партньорите на събитието. Така събраната сума ще е равна на броя обиколки, които са направили всички участници. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионалната библиотека “Дора Габе” в Добрич.
Началото на благотворителния маратон "Чрез Спорт към Знание" ще бъде дадено в 9 часа. Участието е напълно безплатно. С оглед на астрономическото време на 1 ноември е хубаво участниците да има по-топли дрехи и обувки.

Също така  Участниците в благотворителния маратон, който ще се проведе на 1 ноември в Добрич, ще трябва да се регистрират предварително.

Мярката се налага, за да се избегне струпването на много хора. Желаещите да бягат, за да допринесат за закупуването на книги за Регионалната библиотека “Дора Габе”, могат да се запишат за маратона на 31 октомври от 12 до 17 часа на павилиона за фреш в градския парк. Регистрация ще може да се направи и в деня на маратона - 1 ноември, от 08.30 до 09.00 часа. Всеки ще получи номер за участие.

Организаторите на благотворителния маратон призовават присъстващите да носят предпазно средство, покриващо носа и устата, преди началото на проявата, както и след приключването й и да спазват дистанция. По време на самото бягане маска не се изисква.
Тази година ще се даде възможност на участниците освен да дадат своя принос с обиколките , и да напишат и свои любими заглавия за Нови Книги, които след това ще бъдат закупени и поместени в специална секция в Регионалната Библиотека. Всички новозакупени книги са с печат на инициативата Чрез Спорт Към Знание.
Както и през миналата година ще има Статуетка за най-много пробягани обиколки и други награди.


Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter