VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Миро Живков се връща в Добрич, а с него Манчев, Рагин и Денис Чавдаров

Волейбол

Треньорът Мирослав Живков, с който Добруджа 07 спечели шампионска титла през 2016 г., отново застава начело на мъжкия отбор, съобщи за МГ Добруджа президентът на клуба Веселин Велев.


Вчера на обяд Мирослав Живков е приел поканата да се върне в Добрич.  Заедно с него тук се завръщат разпределителят Георги Манчев и централните блокировачи Венцислав Рагин и Денис Чавдаров, които играха в Пазарджик. Маринков остава в Добрич. Привлечени са две момчета от старшата възраст - Хакан Раиф и Живодар Иванов.
И още качествени състезатели ще станат част от Добруджа 07, но Лазар Лазаров няма да е част от треньорския екип, заяви Велев.
Състезателите са готови още в началото на август да започнат подготовка, каза президентът.
На 23 юни, вторник, клубът ще бъде представен на срещата на отборите от Суперлигата от техническия директор Пламен Великов.
Важно е да се обединим около решението на мнозинството, каквото и да е то, каза президентът на Добруджа 07.
Това, което направихме през изминалия сезон е една добре свършена работа, резултат от цялата организация в клуба и доверието на спонсорите, без които не можем да направим нищо, сподели Велев и благодари на всички, които са помагали на клуба. Заради коронавирусната инфекция с 15 % е намален бюджетът за новия сезон. През миналия сезон Добруджа 07 разполагаше със 660 000 лв.
В края на разговора Веселин Велев разкри, че тримата набелязани треньори са били Мирослав Живков, Петър Шопов и италианец, който се е заявил сам, проявявайки интерес към ВК Добруджа. За жалост, бюджетът на Добруджа 07 не позволява да поканим специалист от най-развитата във волейболно отношение страна, а Петър Шопов е приел поканата на Пламен Константинов да го придружи като негов помощник в Русия.
Да припомним кой е Мирослав Живков:
Миро Живков пое Добруджа 07 през сезон 2013/14 г., когато тимът влезе в Суперлигата. През 2015 г спечели Купа България, през 2016 стана шампион на страната, а през 2017 пак спечели Купа България. После Мирослав Живков подписа с  иранския Сайпа, а през последния сезон бе треньор на Пирин Разлог.
Роден е на 16 юни 1971 г. в София. Юноша на Славия, но е играл в Бухово, Академик (София), Черно море БАСК (Варна). Треньорската му кариера започва през 1999 г., когато му поверяват юношите мл. възраст на ЦСКА. По-късно става треньор на жените там, като  през 2003 г. те печелят шампионската титла и Купата на България.  Престижното отличие Миро Живков печели с още един женски тим- този на Славия, където работи от 2003 до 2007 г. После работи с мъжкия тим на Пирин Балканстрой (Разлог).

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter