VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Хебър обжалва прекратяването на волейболното първенство

Волейбол

От мъжкия волейболен отбор на Хебър подадоха жалба днес относно решението на Управителния съвет на БФВ за прекратяване и обявяване на крайно класиране в Суперлигата. Припомняме Ви, че заради разпространението на коронавируса ръководството на федерацията прекрати шампионата и обяви временното класиране за крайно. Така Нефтохимик 2010 бе обявен за шампион. Хебър за сребърен медалист, а Добруджа 07 - за носител на бронзовите медали.


"Решението е в разрез с Устава и правилника на Българската федерация по волейбол, които гласят, че шампион се определя само след изиграване на плейофи, а при извънредни обстоятелства се допуска промяна в дата/и на мачовете, но текстовете не съдържат норми, които да определят шампион по друг метод. По този начин БФВ е задължена да свика Общо събрание за разглеждане на жалбата.

 

Управителният съвет на БФВ не е обсъдил собствения си Устав и вътрешните правила, в нарушение на които е взето обжалваното решение, създавайки опасен прецедент шампион да се определя по административен ред, по интернет, а не в спортната зала. Ще се борим за справедливо решение, защото всички ние - ръководство, състезатели и фенове го заслужаваме!" коментираха от клуба в Пазарджик, който имаше амбицията за шампионската титла.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter