VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Балчик приема за пети път шампионата за хвърляния

Лека атлетика

За пета поредна година СКЛА Черно море-2005- Балчик и БФЛА организират националния шампионат по хвърляния (зимно първенство).


Състезанието се провежда на полигона за хвърляния до ВВС блокове в Балчик, съобщава bgathletic.com. Ще участват най-добрите състезатели по хвърляния в България. Сред тях има европейски и балкански шампиони, участници на олимпийски и световни първенства. 

В стартовите списъци има над 125 имена. Докато представителите от силния пол предпочитат диск, уредът на дамите е копие. Най-много състезатели са записани във възрастта под 18 години - ще се надхвърлят 35 младежи и 28 девойки. Мъжете са 22, жените - 16. Юношите под 20 години са 16. Най-малко са девойките в тази възраст - 11. 

От Българската федерация по лека атлетика поясниха, че един състезател може да участва в колкото дисциплини иска. Ограничение има само за възрастта под 18 години - две. 

Голям е и броят на клубовете - 27. В Белия град се очакват хвърлячи освен от Североизточна България, но и от Велико Търново, Плевен, Трявна, Кюстендил, Хасково, Харманли, Пловдив, Сливен, Казанлък, Стара Загора, Карнобат, Бургас. Разград, Русе, София, Враца, Нова Загора ще се представят с по два отбора. 

Надпреварата ще започне в 9:00 часа на 7 март с копие за юноши младша възраст и ще завърши в 16:30 часа на 8 март с чук за жени. 

Времето в Балчик е чудесно за състезание. Температурата на въздуха през деня е около 16 градуса, вечер пада до 8. Днес се очакват леки превалявания. Прогнозата за дните 7 и 8 март е за хубаво време. Това ще даде възможност на състезатели и треньори да се покажат в най-добра светлина.

 Въпреки лошото време – снежни виелици и кучешки студ през някои от годините, за четирите домакинства в Балчик са подобрени два национални рекорда. При първото провеждане на състезанието през 2016 г. Михаела Петкова от СЛАК Дунав-Русе подобри националния рекорд за девойки младша възраст на копие с резултат 41.21 м. Датата беше 27 февруари, дисциплината започна в 15:50 часа. Дотогава рекордът беше 38.86 м. 

На 24 февруари 2018 година Валентин Андреев от СКЛА Черно море-2005-Балчик надхвърли с близо 7 метра най-доброто постижение за хвърляне на чук за юноши младша възраст 69.60 м. Регистрираните от Валентин 76.46 м са не само нов национален рекорд, но и най-доброто постижение във временната ранглиста в света за годината. Дисциплината започна в 14:00 часа.

Марияна Върбанова

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter