VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Ивет Лалова и Валентин Андреев от Балчик с призове за №1 на Балканите

Лека атлетика

Ивет Лалова и Валентин Андреев са №1 сред атлетите на Балканската атлетика (АБАФ). Те бяха обявени за съответно Атлетка на Балканите за 2019 г. и Изгряваща звезда на АБАФ за 2019 г. по време на деветата балканска атлетическа гала във Вършаничка баня (Срб).


Лалова печели приза Атлетка №1 на полуострова за втори път, след като беше носител на статуетката и в първото издане на Балканската гала в Правец през 2011 г., съобщи BGathletic.com 35-годишната спринтьорка спечели две титли на балканския шампионат в Правец тази година и стана седма във финала на 200 м на световното първенство в Доха (Кат). За пети път Ивет беше обявена и за Атлет на България. 

Победителят от Европейският олимпийски фестивал при юношите под 18 г. в хвърлянето на чук Валентин Андреев, който е родом от Балчик, получи признание като Изгряваща звезда на АБАФ при юношите. 17-годишния българин спечели две балкански титли на чук при юношите под 18 г. и под 20 г. Андреев оглави и световната ранглиста при юношите под 18 г. 

Атлет №1 на Балканите при мъжете е босненецът Амел Тука, който финишира втори на 800 м на световното първенство в Доха. Изгряващата звезда при девойките на Балканите е Ярослава Махучик (Укр), спечелила сребърен медал от планетарния шампионат в катарската столица със световен рекорд за девойки от 204 см. 


Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter