VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

624 граждани се включиха в благотворителната инициатива "ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ"

Лека атлетика

В Градския парк „Свети Георги" вчера се проведе маратон, организиран от Александър Тодоров, Николай Георгиев от благотворителна общност „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ” и Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич. Всяка завършена обиколка от 400 м в парка се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата, а със събраните средства ще бъдат купени нови книги за читателите на библиотеката.


Благотворителна общност е инициатор на спортни мероприятия с апел към хората да спортуват и чрез спорта да подпомагат благотворителни каузи.
В първия за Добрич благотворителен маратон се включиха 624 граждани и гости на града, сред които около 200 деца. Малки, големи и майки с бебешки колички направиха общо 4 110 обиколки, толкова ще бъде и сумата, с която ще се закупят нови книги.
Най-малкият регистриран участник в маратона е Дилян Иванов, който е на два месеца и половина. В детска количка, придружен от своята майка, той взе участие в благотворителната инициатива. Най-възрастният участник е 80-годишният Манол Манолов, а състезател пробягал най-много обиколки - Ивелина Калчева, която направи 72 обиколки по 400 метра. Отличените получиха Грамоти за участие, както и безплатни читателски карти за библиотеката. На Ивелина Калчева бе връчена и специална статуетка „Най-много обиколки” от благотворителна общност „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ” за проявената активност в маратона.
Организаторите благодарят на всички, които подкрепиха каузата и станаха част от благотворителната инициатива в подкрепа на книгата и четенето!


Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter