VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Плажният тенис - достъпно и евтино развлечение за малки и големи

Тенис

Европейско първенство по плажен тенис предстои да се проведе в Кранево за времето от 2 до 8 септември. Добрич също ще има своите представители при  юношите  и девойките.


Клуб  по плажен тенис, макар и не членуващ в БФ Тенис съществува в нашия град от две години и негов учредител е Митко Велев. За МГ Добруджа той заяви, че случайното му запознанство с този атрактивен спорт преди две лета му дава възможност да се убеди,  че е достъпен за хора от различни възрасти. Започнали четирима души, сега групата наброява над 25. Началото било поставено на игрище за плажен волейбол в Албена, като  по принцип самият спорт е бил измислен през 70-те години от скучаещи на плажа в Италия тенисисти. През 1994 г. са написани първите официални правила и то пак  от италианец. В България всичко е на аматьорски начала. Оказва се, единственият лицензиран треньор е в Бургас, другите се учат от видеоматериали, публикувани в интернет. Над 100 са тенис клубовете в България, но никой не обръща сериозно внимание на плажния тенис.
Две момчета и едно момиче ще представят Добрич на предстоящото ЕП в Кранево. Велизар Георгиев и Георги Ламбов, които са на 16 години, но ще участват в групата на 18-годишните, както и състезателката по тенис Михаела Йорданова при 14-годишните девойки. Велизар и Михаела ще се пуснат и при смесените двойки, но с други партньори. Кой знае какви големи шансове за по-предно класиране нямаме, но придобитият опит ще е много полезен, разкрива Митко Велев.
Плажният тенис не е скъп, а напротив е много достъпен спорт. За един начинаещ ще са достатъчни 50 лв., за да се снабди със специална  ракета, за още 5 лв. ще си купи две топки и ползвайки игрищата за плажен волейбол по цялото ни Черноморие, може да започне да го упражнява. Всеки може да си го позволи, дори и хора в по-напреднала възраст да играе плажен тенис, освен това е много подходящ за развлечение на цялото семейство.
Само през миналата година добричкият клуб е организирал пет турнира, като състезателите му се включват и в турнири в страната. През тази година равносметката е - турнир в Кранево, турнир в Албена , а за празника на Добрич предстои на 21 и 22 септември да се проведе турнир на кортовете в СК "Простор". Покани за участие ще получат най-добрите български плажни тенисисти. Ще бъде подсигурен макар и минимален награден фонд.
Липсата на лицензиран треньор е причина добричкият клуб да не търси членство във федерацията, признава Митко Велев и допълва, че предстоящото ЕП в Кранево ще даде възможност на хората от областта да се запознаят с този спорт и да се насладят на играта на най-добрите в света. В първенството ще се включат първите четири в световната ранглиста при дамите и първият, третият и четвъртия в света при мъжете. Източник

ИА Добруджа

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter