VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

„Деца, изкуството и спорт срещу дрогата”

Изложба „Деца, изкуство и спорт срещу дрогата”, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици, се откри на 24.06.2019 г. във фоайето на ОМЦ „Захари Стоянов“.


В нея участват 67 деца на възраст от 7-18 години от ОУ „Стефан Караджа”, СУ „Димитър Талев”, СУ „Св. Св. Кирил и Методий” , деца настанени в ЦНСТДБУ и ползващи услугите на Центъра за обществена подкрепа – 1 и 2 в гр. Добрич. От всички рисунки, 24 творби са изложени в експозицията.
    Събитието е организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община град Добрич, която дълги години традиционно отбелязва този ден с изложба. За четвърта поредна година инициативата се реализира в партньорство с Програма СИНДИ към Община град Добрич и ПИЦ към ОбСНВ.
    Целта на изложбата е да ангажира децата със социалния проблем наркомания и да получат информация за въздействието върху човешкия организъм, физическите и личностните увреждания до които водят.
    Творбите на децата са изпълнени със смесени техники- акварел и темперни бои. Чрез тях те изразяват своята творческа позиция за проблемите на наркоманите, както и какъв би бил живота, без наличието на наркотици.
    Всички автори на творбите включени в изложбата, получиха грамоти за активно участие, а десет от тях-индивидуални награди осигурени от Програма СИНДИ.
    В същия ден следобед се проведе и волейболен турнир с децата от Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждане – 1,2 и 3, който се състоя в двора на социалните заведения. Основната цел на инициативата е да даде алтернатива за правилното психическо и физическо развитие на подрастващите и да изтъкне предимствата на спорта пред пагубното влияние на наркотиците.
    В края на турнира децата от центровете получиха тротинетки, волейболни и футболни топки.
   


 

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter