VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

С грандиозно шоу баскетболът се завърна в Шабла

Баскетбол

Реновираната Спортна зала посрещна 60-годишнината на спорта в града

В истински празник за Шабла, ден преди 2 юни се превърна честването на 60-годишнината от началото на организирания баскетбол в нашия град. На входа на залата бе изложена фото-експозиция със снимки от паметните за шабленския баскетбол моменти. Залата на обновения „Спортен Комплекс Шабла“ бе препълнена с баскетболни треньори, състезатели и спортни деятели; общественици; фенове на великата игра и гости на Шабла.


 

Тържеството откри дългогодишния треньор на баскетболни отбори в община Шабла, Христо Жечев. В словото си, самият той – жива спортна енциклопедия на града ни, изтъкна успехите на шабленския баскетбол през годините, на областно и държавно ниво. Речта му, базирана на факти, припомни на публиката, че през тези 60 години, Шабла е била баскетболен хегемон на областно ниво. Жечев даде думата на Кирил Димов, капитан на първия шабленски баскетболен отбор в далечната 1959-та година. Димов каза, че баскетболът носи здраве и дълголетие, и посочи за пример самия себе си. Председателят на Общински съвет Шабла, д-р Йорданка Стоева връчи на Кирил Димов почетен плакет и възпоменателен подарък.
Кметът на община Шабла, Мариян Жечев награди шабленските баскетболни отбори – медалисти от окръжни, областни и държавни първенства. Награждаването на 21-те отбора на баскетболното игрище беше повече от впечатляващо! След церемонията по награждаването, кметът Жечев каза, че припомняйки миналото се обръщаме към бъдещето. Той призова младите, вдъхновени от успехите на родителите си да продължат да развиват тази красива игра в Шабла. Мариян Жечев благодари за помощта при организацията на празника на Христо Жечев и на съучредителя и организатор в Българската аматьорска баскетболна лига (ББЛ) – нашият съгражданин Йордан Павлов.
Програмата продължи с надпревара между някои от участниците в отборите, както и зрители във вкарването на кошове от фаул-линията и от зоната за 3 точки. Надвкарването от фаула спечели Милко Стойков, а от далечната дистанция най-точен бе Александър Иванов.
Публиката бе „подгряна“ от изиграните два мача между сборни отбори на шабленски ветерани – мъже и жени. Въпреки че резултатите от тях не бяха от съществено значение, все пак – отборът, с капитан Трошо Тодоров се наложи над този, с капитан Живко Янев, а жените на Силвия Колева победиха тези, водени от Мария Иванова.
Настъпи и кулминационният момент – баскетболната среща между сборен отбор на Шабла и участника в Западната дивизия на Българската Баскетболна Лига – „Политехника“ София. Срещата „напълни окото“ на зажаднялата за качествен баскетбол шабленска публика. Първите две части бяха равностойни и завършиха 12:12 и 31:31. През второто полувреме, сработеността и колективната обиграност на гостите си каза думата – краен резултат 83:64 за „Политехника“. След срещата, един от участниците в нея за отбора на Шабла и член на УС на ББЛ, Йордан Павлов, каза: „Нашите момчета играят за пръв път заедно, а „Политехника“ от десетина години са в същия колектив. Заради един от състезателите им, Георги Михайлов играхме персонална защита и то агресивно. Но той няколко пъти стреля и „през човек“, вкара 8 от 10 опита от тройката – статистика, с която може да се гордее и баскетболист от НБА! Изпуснахме и голям процент от наказателните си удари…През втората част ни прекършиха. Двата отбора сме приятели, но преди мача си казахме да няма никакво щадене – да се раздадем докрай! Шабленската публика го заслужава! Баскетболистите дойдоха в Шабла с голям респект и уважение. Впечатленията на всички участници в мача от комплекса и условията са отлични – организацията, климатичната система, атмосферата в залата. Използвам възможността да поканя всички шабленци и гости на града на финалите на ББЛ от 6-ти до 8-ми юни в Спортен комплекс Шабла. След излъчването на аматьорския шампион на България в събота, ще направим всичко възможно да организираме и нови мачове на отбора на Шабла в този си формат през лятото. Шабленци го заслужават!“

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter