VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ТЕЖКО ЗАСЕДАНИЕ ИМАШЕ СПОРТНАТА КОМИСИЯ КЪМ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ДОБРИЧ

Повече от два часа продължи вчерашното заседание на ПК „Спорт и младежки дейности” в Общински съвет Добрич. Членовете на комисията трябваше да разпределят средствата за спорт от Бюджет 2019, където общинската администрация бе заложила сума от 750 хиляди лева, колкото и през миналата година.


На заседанието присъстваха и президентите на ХК "Добруджа" Георги Андреев и СКЛА "Добрич" Галин Костадинов.
Спортният бюджет на Добрич е разделен на две пера – за високо спортно майсторство и за спортен календар.
Въпреки че на заседанието на Общинския съвет през януари не бе прието предложението, внесено от няколко спортни клуба – парите за спорт да се увеличат с 200 хиляди лева, с което и точката за високо спортно майсторство да се увеличи от 1 лев на 1,75 лв, вчера в Комисията все пак постъпи предложение от Георги Друмев точката да се увеличи на 1,75 лв, независимо че парите за спорт остават същите. По тази причина Тихомир Маринов предложи за гласуване идеята парите за високо спортно майсторство да не се променят, поради липса на ресурс. И двете предложения не събраха достатъчно гласове в комисията. Прието бе това на Мая Димитрова – точката да стане 1.20 лв.
Така съветниците от спортната комисия трябваше да решат как да бъдат намалени средствата за спортен календар за клубовете. В крайна сметка, след дълго обсъждане и изчисления, Комисията се обедини около идеята, за да няма ощетени, всички, без ВК „Добруджа 07“ и ФК „Рилци“, да получат с 4% по-малко.
Пет клуба ще получат засега 50% от заявеното от тях за високо спортно майсторство. Спортната комисия иска да провери точките на СКПС „Добруджа“, двата баскетболни тима в Добрич, КК „Самурай“ и ХК „Добруджа“, след което тя ще проведе още едно заседание, на което окончателно ще стане ясно по колко ще получат отборите от Добрич тази година. ИА Добруджа

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter