VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ПРЕМИЕРАТА НА КНИГА ЗА ИСТОРИЯТА НА ХАНДБАЛА В ДОБРИЧ СЪБРА ДЕСЕТКИ, СВЪРЗАНИ С ТОЗИ СПОРТ

Хандбал

Спортисти, треньори, спортни деятели и хора, свързани с добричкия хандбал, присъстваха на премиерата на книгата „60 години Хандбален клуб „Добруджа” – гордостта на Добрич”, съобщи Дарик радио. Автор е журналистът Димитър Узунов. Книгата излиза с клеймото на добричкото издателство „Мартине”. Събитието уважи и кметът на Добрич Йордан Йорданов.


Книгата е подготвяна дълго време и разказва за историята на хандбала в Добрич и за успехите на клуба, създаден през 1959 година.
Отделни глави са посветени на първото влизане на мъжкия тим в „А“ група, на най-успешния треньор и президент на клуба Георги Андреев, на най-големите успехи на този спорт – две шампионски титли, две Купи на България и 14 участия в евротурнири.
Книгата разказва още за „Добруджа“ в женската „А“ група и най-добрите хандбалистки на Добрич, за успехите на школата на „Добруджа“, за добруджанския принос в най-големия успех на българския хандбал. Феновете ще научат важни факти и любопитни истории за добричкия хандбал.
60-ата годишнина на клуба ще бъде отбелязана с тържество, на което ще бъдат поканени всички, свързани с клуба и този спорт. Събитието ще се състои в края на лятото или началото на есента.
Кметът Йорданов пожела книгата да бъде вдъхновение за младите спортисти. Към него бе отправено питане кога Добрич ще има многофункционална спортна зала, която да може да приема мачове от евротурнири. Градоначалникът обаче не се нагърби с такова обещание.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter