VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НА 22 ЯНУАРИ ПРЕДСТАВЯТ КНИГАТА ЗА ИСТОРИЯТА НА ХАНДБАЛА В ДОБРИЧ

Хандбал

На 22 януари, вторник, от 17.00 часа в голямата зала на Община град Добрич ще бъде представена книгата "60 години хандбален клуб "Добруджа" – гордостта на Добрич". Неин автор е журналистът Димитър Узунов. Всеки желаещ ще може да си закупи книгата на място между 16.30 и 17.00 часа и след представянето – между 17.30 и 18.00 часа.


Тя ще бъде интересна за всеки, който обича историята, Добрич и Добруджа, спорта и хандбала. В нея са представени най-големите успехи и най-важните мачове на мъжкия отбор, на женския и на юношите и девойките от школата – от създаването на клуба преди 60 години до днес той неизменно е сред най-добрите в България. От книгата научаваме още как се е зародил хандбалът в тогавашен Толбухин, как една спасена дузпа в последните секунди носи първия значим успех и как "Добруджа" привлича първия чужденец в "А" група, описани са всички спечелени медали и купи през изминалите 6 десетилетия и най-славните победи на международната сцена в официални и предсезонни турнири. Включени са и 75 снимки от всички периоди от историята на "Добруджа". Книгата се издава от издателство "Мартине". Тя излиза със съдействието и финансовата подкрепа на Община град Добрич и автосервиз "Радичков Ойл Сервиз".


В дебютния си сезон като треньор Георги Андреев извежда юношите младша възраст на "Добруджа" до първото място в България през 1985 г. Шампионският трофей е в ръцете на Милко Пенчев. Мартин Стоянов е голмайстор на първенството, Петър Петров е избран за най-добър вратар, а Калин Илиев – за най-добро ляво крило.


Момчетата на "Добруджа" до 14 години с треньор Добромир Русев и помощник-треньор Николай Минчев – шампиони на България за 1999 г.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter