VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СТОЙКА ПЕТРОВА Е СПОРТИСТ №5 НА БЪЛГАРИЯ, ПРЕКРАТИ КАРИЕРАТА СИ

Бокс

Стойка Петрова е избрана за Спортист №5 на България за 2018 година. Националката тази година достигна до вицешампионската титла на световното първенство по бокс за жени в Индия.


Боксьорката от Добрич е най-предно класиран състезател на този спорт в престижната национална класация, като веднага след нея в авторитетната десетка е Кубрат Пулев. Стойка благодари на българската федерация по бокс и на президента Красимир Инински.

„Със смесени чувства изпращам 2018 година, тъй като съм леко разочарована за това сребро през годината. То ми е второ, а всеки се бори за върха.
Най трудната битка бе преди 2018-а, тъй като лекувах травма, за да мога да се завърна. Много е тежко, когато един състезател е отсъствал дълго време, но смятам, че го направих по най-добрият начин.
Имам планове за драстична смяна на категорията. Смяната ще бъде в личен план, тъй като ще се отдам повече на семейството и ще прекратя състезателната си дейност. Ще се отдам на треньорството. Това решение е взето след края на Световното първенство. Близо е 2020 година, когато е Олимпиадата, но виждате, че тази година за бокса е много добра. Имаме шест медала при жените, европейска титла до 22 години, а аз ще бъда до състезателите, за да ги подкрепям. Най-ценният ми момент за мен е предложението за брак от моята половинка“, сподели Стойка Петрова.

За 61-ви път се провежда анкетата. В момента тече церемонията в зала „Арена Армеец“ в София. За отбор на годината е избран ансамбъла по художествена гимнастика, а за Спортист №1 при хората с увреждания Денислав Коджабашев. Петър Касабов от националния тим по борба е избран за треньор на годината. В допитването участваха 139 журналисти от 49 електронни и печатни медии. Спортист №1 е националката по борба Тайбе Юсеин.

BGTOURISM.BG

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter