VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СИЛНИ ИЗЯВИ ЗА АТЛЕТИТЕ НА ДОБРУДЖА 99 ПРЕЗ УИКЕНДА

Лека атлетика

Северна България беше сцена на два шосейни пробега от спортния календар на БФЛА с интересни трасета и регламенти, които се състояха на 29 (събота) и 30 септември (неделя).
Гюргево, Русе и Горна Оряховица бяха домакини на тези състезания, които предложиха стартове за всички възрасти, съобщиха за "Център спорт" от СКЛА "Добруджа 99".


Третото издание на пробега „Бягане на свободния дух“ се провежда между две страни Румъния и България с традиционната дистанция от 15 км. През тази година стартът е в центъра на румънския град Гюргево, а финалът е в центъра на Русе. Трасето минава през моста на река Дунав, който се затваря един път в годината за няколко часа, именно за надбягаването. Наградният фонд от над 10 000 лв е привлекъл най-добрите български и румънски бегачи, както и африкански атлети. Над 250 бегачи преодоляха трасето като треньорът на СКЛА "Добруджа-99" Еманоела Радева се окичи със сребърен медал на възрастовата си група след нац.състезателка Милка Михайлова.
Пробегът в Горна Оряховица се провежда в памет на треньорите Димитър Велиславов – Мики и Иван Димитров, които обучиха стотици с бегачи от града. При най-малките деца Никола Иванов 1-2 клас финишира 5-ти, Карина Димитрова сред силна конкуренция завърши 2-ра разгръщайки потенциалът си.Във възрастова група момичета над 14 г. Анджела Георгиева е 4-та на 600м, а Ашкън Али 5-ти.При по-големите старша възраст Денис Атанасов е бронзов медалист надбягвайки шампионът на България Иван Иванов, а сестра му Алтен Атанасова със силно бягане завърши 5-та. Петър Димов и Алексадра Бекярова с лични постижения на дистанцията си разгърнаха възможностите си,но метри не им достигнаха да попаднат в разпределението на паричните премии. В неделния ден се проведе и "Зелен маратон" край Златни пясъци в местността Аладжа манастир треньорът и нац.състезател Радосвета Симеонова е безапелационна шампионка на 20 км. Следващата изява на лекоатлетите на "Добруджа-99" ще е на 06.10 на лекоатлетически пробег "Варна".

 Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter