VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ХРИСТО ЙОРДАНОВ ВЗЕ ДЕНЕВ И АХМЕДОВ ЗА ЕВРОМАЧОВЕТЕ В АВСТРИЯ

Хандбал

Националният отбор на България по хандбал за младежи до 18 години, воден от габровския специалист Христо Йорданов, замина за Австрия. От днес младите лъвчета влизат в битка на Европейското първенство в Тулн, Дивизия Б. 12 отбора ще спорят на шампионата. В първата фаза те са разделени в две предварителни групи. България е заедно със Словакия, Холандия, Латвия, Косово и Австрия. Именно срещу домакините е първият мач на националите ни днес от 18.30 часа.


В другата група са Чехия, Турция, Черна гора, Украйна, Великобритания и Ирландия.

Христо Йорданов и треньорът на вратарите Иван Иванов водят група от 17 играчи на Европейското първенство. Двама от тях са възпитаници на местния ХК „Чардафон“ (Габрово) – пивотът Стефанос Захов и крилото Цветелин Христов. Най-много национали има горнооряховският „Локомотив“. В състава са Георги Маринов, Стефан Димитров, Любослав Димитров, Петър Николов, Владислав Йоргов, Велимир Даскалов, Ивелин Дачев и Тодор Калчев. По двама представители имат ХК “Добруджа“ - Илиан Денев, Мелих Ахмедов, и ХК „Осъм“ - Преслав Станчев, Мартин Ангелов. С националната фланелка ще играят още Румен Димитров (Асти 91, Хасково), Благовест Димитров (Спартак, Варна) и Валентин Митев (Union Beynoise, Белгия).

Момчетата на Христо Йорданов и Иван Иванов играха контролни срещи с връстниците си от Румъния, Косово, Македония и Гърция в подготовката си за първенството. Преди заминаването за Австрия отборът беше на едноседмичен лагер в Габрово. sport-gabrovo.com

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter