VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

АТЛЕТКА НА СКЛА ДОБРУДЖА СЕ КАЧИ НА СТЪЛБИЧКАТА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ В СОФИЯ

Лека атлетика

Вержиния Костадинова от СКЛА Добруджа завоюва сребърен медал в четирибоя на националния шампионат по лека атлетика за момичета и момчета до 14 г. Състезанието се проведе на националния стадион „Васил Левски“, като за призовите места спореха 167 момичета и 90 момчета.


„Страхотното представяне тази година на Вержиния Костадинова продължи и се затвърди и тук, където за разлика от зимния трибой завършил с национален рекорд за нея всички се състезаваха вече в четирибой /60 м, скок дължина, 60 м пр. бягане и 600 м/. За нея състезанието не започна по най-добрия начин на 60 м, но се амбицира и в скока на дължина постигна страхотните 4.91 м /лично постижение/. Препятственото бягане също й създаде доста неприятности, като я смъкна до 9 място във временното класиране. Така дойде ред на последната решаваща дисциплина – 600 м и изливащият се пороен дъжд с нищо не благоприятства за високи постижения. Нашето момиче обаче не се поддаде на обстановката и събра цялата си останала  силичка,  за да покаже, че все още бяга най-бързо от всички  600 м, както го направи и зимата. Ето това бягане и даде правото да се качи на стълбичката за награждаване и заслужено да получи сребърното отличие само на 3 точки от златото. Останалите ни участници също показаха развитие като постигнаха лични постижения в отделните дисциплини /Мариела Костадинова, Ния Николова, Славина Николова, Димитър Костадинов/“, заяви треньорката Силвия Петрова.
„Няма как да не сме доволни от тези постижения и се радваме, че имаме деца в отбора, които истински се раздават и в тренировките и в състезанията. Изстрадват всички болежки и спадове понякога, но когато се качат на стълбичката на победителите осъзнават, че всичко си е заслужавало. Да усетиш тази емоция на удовлетворение от постигнатото. Надяваме се, че още дълго време ще ни радват и ще се доказват по лекоатлетическите писти. Желаем им здраве и много вяра в себе си и в нас-треньорите, които сме до тях на всяка тяхна стъпка нагоре“, добави Петрова.
Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter