VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

КЕРЕМЕДЧИЕВ ТРИУМФИРА ПРИ ДВОЙКИТЕ, ГЛУШКОВА Е НА ФИНАЛ ПРИ ДЕВОЙКИТЕ

Тенис

Домакините от Албена и организаторите впечатлиха всички шампиони и финалисти с уникалните награди. За седмица ваканционното ни селище е столица на европейския тенис по време на председателството на страната ни на ЕС


Светлин Керемедчиев и Уйлям Жука триумфираха при юношите в двойковия международен турнир „Албена къп“ от категория 1 на ТенисЕвропа в едноименния ни ваканционен комплекс. Българо-френският тандем надделя над румънските национали Михайл Александру Коман/Давид Ману с 2-1 сета – 4-6 7-6 (14) 10-8.
При девойките шампионки станаха Бренда Фрухвиртова (Чехия)/Мили Скелтон (Великобритания) с успех с 6-3 6-4 над София Виктория Черноморская Украйна/Екатерина Маклакова Русия.
На сингъл Денислава Глушкова ще играе в събота на финала, като днес се справи с Бренда Фрухвиртова с 6-3 6-2. Нейна съперничка ще бъде поставената под №1 в турнира Фатма Идризович от Сърбия, която елиминира Стела Пеева. Националката ни загуби първата част със 7-6 (2), а във втория сет прекрати участието си при 2-2 заради контузия.
При юношите за титлата ще спорят шампионите на Израел и Русия - Рон Елоук, отстранил Марк Майданчич (Германия) с 3-6 6-2 6-2, и първият в схемата Константин Жьонов от „Сборная“, преодолял Уйлям Жука с 6-4 6-3.
Всички финалисти получиха уникални награди – позлатен златни рози, като късче спомен от България. Страната ни имаше привилегията за първи път в своята история да домакинства на форум от най-високата категория 1 при юношите и девойките до 14 години. Така по време на председателството на страната ни на Европейския съюз, ваканционният комплекс бе за седмица европейска столица на тениса. Срещите от финалната фаза се предават пряко чрез SoCourt, като това дава възможност на любителите на тениса от цял свят да наблюдават интересните и оспорвани двубои.
Турнирът се организира от Смайл инвентс и Българската федерация по тенис, и с подкрепата на домакините от Албена АД, Пионер, Стантекс, Бор-Чвор, Магията на Българската роза, Исторически парк, Идеа. Хоби, община Балчик и др.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter