VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ТЕНИСИСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИХА УНИКАЛЕН ОТКРИТ УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

Тенис

Най-добрите ни тенисисти и придружаващите ги треньори се докоснаха до оръжия от различни епохи и до част от Панагюрското златно съкровище.


Това стана по време на открития урок по Родолюбие, който бе организиран във ваканционно селище Албена. В курорта в момента се провежда международния турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години, който е от категория 1 на ТенисЕвропа.

Топ състезателите ни, които достигнаха до срещите от основните схеми, видяха копие на амфора и ритон козел с 24-каратово златно покритие, както и Маската на Терес 1. Лекторите Цветомир Цонев и Светла Касабова от Фондация Въздигане показаха и най-старото обработвано злато – бикчета. Тенисистите ни се докоснаха до оръжия от неолитната епоха - каменна брадва, боздуган, сърп от рог и копие с кост. Те бяха пренесени и във времето на траките – видяха щит, лятна дреха на "пелтаст", шапка лисица, а от епохата на прабългарите – меч, камшик, лък, стрели, колчан за стрели, брадва.

Чрез томбола в края на урока 10 от децата получиха Златни карти за вход в Исторически парк, който отваря врати през 2019 г. до с. Неофит Рилски, близо до Варна.

Сходни връзки

Poli

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

IzidaNDT

ReklamaYupi

delta3


Виц

 

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter