VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

КАВАРНА ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ КАНДИДАТУРАТА СИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД НА СПОРТА

Тервел Пулев и каварненски шампиони дадоха силен старт на кандидатурата в забележителен час по спорт в две местни училища.


Кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта през 2019 година обяви днес кметът на града Нина Ставрева заедно с именити световни и европейски звезди на спорта, като Тервел Пулев, Женя Янева, Едже Демирова, Елена Янева. 

На събитието присъстваха известният каварненски ветроходец - д-р Васил Куртев, общински съветници, председателите на спортните клубове в морския град, треньори, спортисти, учители по физическо възпитание, деятели и любители на спорта. 

През тази година в Каварна ще се проведат рекорден за последното десетилетие брой спортни мероприятия. Черноморският град ще домакинства за първи път на държавни първенства по тенис на маса и плажен хандбал, ще бъдат организирани силни международни турнири по карате и плажен тенис, както и още десетки спортни прояви, с които ще бъде популяризиран спорта сред децата и хора от всички възрасти. Каварна се подготвя и да приеме срещи от европейското първенство по футбол за девойки през май 2019 г. За първи път градът ще бъде домакин на държавно, лични и отборно първенство по тенис на маса за момичета и момчета до 12 години. Ще се проведат и Държавно първенство по плажен хандбал, международни турнири  по петанк и бридж.

 

„Спортът е здраве, възпитава толерантност, уважение, дух, дисциплина и постоянство. Това искаме да дадем на младите хора в Каварна. Целта ни е да ги запалим по спорта, да провокираме тяхната активност и да ги мотивираме за движение и развитие.“ Това каза при обявяването на кандидатурата днес кметът Нина Ставрева. С постиженията до момента Каварна заслужава да бъде част от европейското спортно семейство. Имаме и още много идеи и планове за развитие на спорта в общината, допълни г-жа Ставрева.

 

Логото на спортна Каварна представи един от знаковите български шампиони – Тервел Пулев. Знакът носи традиционни за община Каварна мотиви, като делфините и заливът „Болата“, цветовете на златното жито и прекрасните изгреви, свежест и динамика, характерни за спорта, младите хора и Каварна.

 

Пулев даде силен старт на инициативата, включвайки се заедно с каварненските шампиони, в един от часовете по спорт на местната гимназия „Стефан Караджа“ и основно училище „Йордан Йовков“. 

Посещението предизвика огромен интерес и бързо събра всички ученици на спортната площадка. Това е целта ни: да спортуваме заедно, всички да спортуват, защото „Да спортуваш е модерно!“ - Това послание спортната общественост на Каварна избра за мото на кандидатурата.  

"Поздравявам Каварна за избора да бъде кандидат за Европейски град на спорта за малка община за 2019 година. С това един от най-красивите ни градове по българското Черноморие става част от спортното семейство на Европа, което да даде повече условия за физическа активност и динамичен живот на населението. Искрено се надяваме популяризирането на спорта в община Каварна да обогати спортния календар и да доведе до нови успехи на местните спортисти.", заяви Анатолий Илиев - член на УС на ACES Europe.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Random Image

Тимът на "Билдинг" - победители в отборния турнир - отляво надясно - Дидо Данаилов, С. Георгиев /гл.организатор/, Калин Караиванов, Венелин Великов /капитан/, Иван Цончев, Георги Михаилов.
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter