VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МИЛИЦА МИРЧЕВА С ПРЕСТИЖНО ОТЛИЧИЕ В САЩ

Лека атлетика

Една от най-добрите български атлетки в бяганията на средни и дълги разстояния Милица Мирчева, която в момента е студентка в САЩ, получи поредното си признание зад Океана.


Родената в Добрич състезателка по крос кънтри, чийто личен треньор е Йоло Николов в СК Атлет - Мездра, беше отличена с престижната награда „Golden Nole Award”, връчвана ежегодно от Florida State University (FSU) за постижения в областта на спорта. Това стана на официална церемония, която се състоя в University Center Club в столицата на американския щат Талаха?си.
На церемонията, която се организира за 24-и път от Student Athlete Advisory Council (S.A.A.C.), бяха отличени най-добрите студенти спортисти от 20-те отбора в различните видове спорт на Университета на Флорида. Мирчева заслужи една от 22-те индивидуални награди в категорията “Golden Nole Award Winners” за своето впечатляващо представяне през сезона в шампионата по крос кънтри в Южната дивизия на Колежанското първенство на Щатите. Женският тим по крос на Университета на Флорида пък, безспорната №1 в който е Милица, грабна едно от двете отборни отличия „All-in Award”.
„За мен е чест да спечеля „The Golden Nole”, но още по-голяма чест е да съм сред тези хора тук!”, написа по този повод в социалната мрежа Милица.
През есента на миналата година Мирчева постигна три победи в кроса при жените в Южната дивизия на Колежанското първенство на Щатите - на 5 км в „Covered Bridge Open” (16:53.29 мин), на 6 км във „Virginia Tech Alumni Invitational” (20:45.0 мин) и на 5 км във “Florida State Invitational” (17:45.2 мин), и финишира шеста на 6 км на шампионата на Атлантическата конференция - ACC Cross Country Championships, с лично постижение на тази дистанция 20:08.9 мин. По този начин 23-годишната българка допринесе и за отборните успехи на университетския тим - жени на Florida State University в тези състезания, а след първата си победа през сезона беше избрана от Асоциацията на САЩ на треньорите по крос кънтри за Атлет №1 на седмицата на Националната атлетическа асоциация на колежите (NCAA) в дивизията при жените.
През тази година Милица финишира първа на 3000 м в зала в „Larry Wieczorek Invitational” (9:25.22 мин) и на 5000 м в „David Hemery Valentine Invitational” в Бостън с време 16:07.12 мин, подобрявайки националния рекорд на България на закрито в тази дисциплина, спечели сребърен медал на 5000 м (16:34.93 мин) и финишира шеста на 3000 м (9:23.87 мин) на шампионата в зала на Атлантическата конференция - ACC Indoor Track&Field Championship 2018, допринасяйки и за отборната титла на женски лекоатлетически тим на Университета на Флорида. 
Мирослав Гетов, MediaNews.bg

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Random Image

снимка Руслан Йорданов, CenterSport.org
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter