VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДОБРОТИЦА СПЕЧЕЛИ 9 МЕДАЛА НА ДЪРЖАВНОТО ПО СКИ ОРИЕНТИРАНЕ

Зимни спортове

Отлично начало на юбилейната спортна година за СКО „Добротица”. През 2018 г. се навършват 60 години от провеждането на първото състезание по ориентиране в град Добрич.


На 27, 28, 29 и 30.01.2018 г. край Юндола се проведе държавното първенство по ски ориентиране, в което и тази година  взеха участие състезатели от спортния клуб по ориентиране „Добротица” Добрич. В различните възрастови групи от М/Ж 12 до М/Ж 70 г. взеха участие над 200 състезатели от България с още 20-на гости от Румъния, Русия и др. държави.
С девет медала се завърнаха добричките състезатели:
Калинка Ненова в група Ж 60 спечели златен медал в спринтовата дистанция,  сребърен в средната дистанция  и сребърен в щафетата при М 60 г.
Красимир Ненов в група М 65 спечели сребърен медал в спринтовата дистанция, бронзов в средната дистанция  и сребърен в щафетата при М 60 г.
Нели Филчева в група Ж 60 спечели сребърен медал в спринтовата дистанция и бронзов в средната дистанция.
Радослав Димитров в група М 60 спечели сребърен в щафетата при М 60 г.
Петата ни участничка Илияна Кашева участва за пръв път и успешно завърши маршрута си в група Ж 45, за което получи поздравления от целия отбор и пожелания за повече успехи в следващите стартове.
Появата на добрички скиори на състезания по ски ориентиране отдавна не е сензация, а традиция. Добрички състезатели са участвали на състезания по ски ориентиране в Родопите край язовир Широка поляна и Беглика, в Рила до Боровец и сега до Юндола, но най-много участия имат в Стара планина в местността Узана край Габрово, където всяка година провеждат и тренировки.
В ДП по ски ориентиране 2007 г. в местността Узана взеха участие 8 състезатели в групи Ж 14 – Теодора Радославова, Ж 16 – Ваня Банкова, Ж 18 – Марияна Атанасова, Ж 45 – Калинка Ненова и Нели Филчева, М 16 – Димитър Иванов, М 45 – Радослав Димитров и М 55 – Красимир Ненов и спечелиха 1 златен, 5 сребърни и 3 бронзови медала - общо спечелени 9 медала.
По броя на спечелените медали сега през 2018 г. повторихме успеха, но за съжаление младите ни състезатели отидоха да учат и работят в други градове.
Всяка година СКО „Добротица” провежда състезания и обучава нови състезатели на ориентиране сред природата, за което получава и подкрепа от община град Добрич.
Докато ги има ветераните ще има и нови млади състезатели. Спортният дух се предава от поколение на поколение, но най-много се ценят спечелените медали.
Красимир Ненов
Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter