VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СКЛА „ДОБРУДЖА 99” ИЗПРАЩА 2017 Г. С РЕКОРДЕН БРОЙ ОТЛИЧИЯ

Лека атлетика

Тази година състезателите на СКЛА „Добруджа 99” имаха многобройни стартове на Национални първенства, турнири, шосейни пробези, включително и няколко Международни състезания, съобщават за "Център спорт" от клуба.


Годината за тях бе най-успешната, защото освен своите участия, те заемаха призовите места и се окичваха с трите благородни метала. Националката в три отделни дисциплини Радосвета Симеонова, която е и спортист номер 3 на гр. Добрич за 2017 г., допринесе най- много за името на клубa. Тя е участничка в две Балкански първенства - гр. Флорина (Гърция) и Чанаккале (Турция), участничка на Европейска Купа гр. Вааса (Финландия) и международният пробег Русе- Гюргево. Тази година Симеонова защити и титлата си на Маратон София 2017 г., постигайки най-добър български резултат, който е и неин личен рекорд. Тя се наложи в още две други дисциплини, ставайки шампионка на 3000м с препятствия и дебюта и на Трявна ултра на 76 км. На Националният шампионат по спортно ходене в гр. Поморие тя си извоюва своята 7-ма шампионска титла на 20 000 м при женитe. Има две втори места и два лични рекорда  на Международни турнири в Словакия на 20 000м и 5 000 м.
„Тази година  тя имаше над 30 състезания на различни дисциплини и успя да се наложи  във всяка една от тях. Това е плод на нейните тренировки, на нейната воля и високи цели„, споменава Еманоела Радева, която е и личен треньор на Ради.
Габриела Красимирова, възпитаничка на Николай Янков е Национална състезателка на България, участничка на 2 Балкански първенства в гр. Флорина (Гър.) и гр. Питещ (Румъния).
През тази година най- впечатляващото постижение бе за нея на Маратон Плевен, където  тя постави рекорд на девойки старша възраст с време 3:08:40. Освен това, тя е шампионка на България на 10 000 м спортно ходене ;сребърна  и бронзова медалистка на 6000 м и 8000 м бягане.
Денис Атанасов извоюва 3 бронзови медала на Националното първенство във Велико Търново , Националният шампионат в гр. София и  в зала при младшата възраст.
Карина Георгиева спечели 1 златен, 1 сребърен  и  2 бронзови медала при момичета под 16 год.
Алтен Атанасова завършва 2017 год. с 2 сребърни медала по спортно ходене (5км) и 10 000 м гладко бягане.
Това са най-изявените спортисти на „Добруджа 99” през изминалата година, които оглавяват и десетката на клубa:
1.    Радосвета Симеонова
2.    Габриела Красимирова
3.    Денис Атанасов
4.    Алтен Атанасова
5.    Карина Георгиева
6.    Алиджан Али
7.    Алишан Али
8.    Теодора Златева
9.    Каролина Василева
10.    Ивелина Калчева


Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Random Image

Национален отбор - жени, снимка БГНЕС
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter