VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СДРУЖЕНИЕ „ПРИЯТЕЛИ НА ДОБРУДЖА“ УЧРЕДЯВА СТИПЕНДИИ ЗА СПОРТНИ ТАЛАНТИ

2018 година пристига с една прекрасна новина за малките талантливи спортисти на Добричка област. Сдружение „Приятели на Добруджа“, което е част от групата на информационна агенция „Център спорт“, учредява стипендии за млади спортни таланти от региона, които желаят да развиват своите възможности на състезания в България и чужбина, информира основателят й Руслан Йорданов.


Сдружението е в обществена полза - неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация. Целта е чрез най-новата инициатива „От равна Добруджа до върховете на Олимп“ да бъдат подпомогнати малките спортисти от региона, да се насърчава развитието на спортните таланти, да се подпомага обучението им, да бъде подпомагано създаването, изграждането и модернизирането на спортни бази, да се подпомага и насърчава дарителството и дарителските традиции. За осъществяване на целите си Сдружението ще отпуска поименни стипендии и оказва допълнителна - финансова помощ за завършване на средно и/или висше образование, ще стимулира интереса към спортуването като алтернатива на агресията и зависимостите, ще участва в създаването на нови спортни клубове и школи в Добричка област. „Приятели на Добруджа“ ще организира семинари, които ще дават възможност на учениците от региона да получат повече информация за получаване на спортни стипендии във Висши учебни заведения в чужбина.
Сдружението ще организира и подпомага участието на талантливи български деца в спортни състезания, както и ще ги срещаме с изявени български спортисти, които с успехите си са пример и гордост за талантите на Добруджа. С дарени предмети от спортисти, които със златни букви са оставили своите имена в историята на българския спорт, ще продължим да организираме благотворителни кампании за набиране на средства за спортни таланти.
Всички компании и частни лица с възможности, които са съпричастни към инициативата в подкрепа на спортните таланти „От равна Добруджа до върховете на Олимп“ могат да направят своето дарение по банков път на банкова сметка, посочена в края на публикацията. Всички постъпили средства и тяхното изразходване ще бъдат публично обявени в страницата на Сдружението във фейсбук.
През тази година организацията проведе ежеседмични спортни дни за младежи с умствени затруднения от Дневни центрове от Североизточна България, като по този начин даде възможност на участниците да се запознаят с различни видове спорт.
Припомняме Ви, че „От равна Добруджа до върховете на Олимп“ е заглавието на спортната енциклопедия, която популяризира спортните постижения на добруджанци на Олимпийските игри от 1952 година до 2008 г. Чрез инициативата за подпомагане на спортни таланти целта е те да бъдат подпомогнати да достигнат до участие на големия спортен форум.

Банкова сметка за подпомагане на инициативата „От равна Добруджа до върховете на Олимп“.
Титуляр на сметка: Сдружение „Приятели на Добруджа“
Банка: Societe Generale Експресбанк
IBAN: BG93TTBB94001528099852
BIG код: TTBBBG22
Валута: Български лева

Благодарим на всички, които ще подкрепят кампанията и ще направят своя личен принос за развитието на талантливите спортисти на Добричка област!

На снимката - Шахматният талант на Добрич Момчил Петков участва в организирания от Руслан Йорданов "5-звезден шахматен мач под небето" в Албена заедно с братята Пулеви и световния ни шампион по шахмат Веселин Топалов.


Сходни връзки

Poli

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

IzidaNDT

ReklamaYupi

delta3


Виц

 

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter