VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОБЗОР 2017: ДОБРИЧ ВЕЧЕ НЕ Е ЧАСТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ТЕНИС КАЛЕНДАР

Тенис

Кортовете в Градския парк дадоха самочувствие и бяха трамплин към Големия шлем за десетки тенисисти. Чрез турнирите Изида правеше една от най-мащабните и имиджови реклами на Добрич

Години наред Добрич със своята прекрасна тенис база бе част от календара на Европейската тенис асоциация.  Началото на престижните прояви бе поставено през 2008 година, когато за първи път Столицата на Добруджа прие професионалисти в аристократичния спорт. Главен организатор бе тенис клуб "Изида" с президент Младен Матеев.


Турнирите даваха възможност на младите таланти да навлязат в големия тенис, а рекламата за града ни достигаше до десетки държави. Тук пред очите на зрителите и приятелите на тениса се „раждаха” новите големи имена на световния тенис, които направиха пробив в ТОП100 или ТОП50. Именно след финалните си срещи в Добрич Евгения Родина от Русия, Данка Ковинич от Черна гора, Андреа Миту от Румъния и други пробиха в основните схеми на турнирите от Големия шлем. Често ги гледахме вече само по Евроспорт срещу имена като Симона Халеп, Серина и Винъс Уилямс, Мария Шарапова и други. Българските национални състезатели с гордост показваха базата в България, която големите шампиони от другите страни не спестиха да определят като една от най-добрите в Европа. Години наред Добрич домакинстваше на турнири при мъжете и жените, и бе част от календара на професионалистите в един от най-популярните индивидуални спортове в света. В годината, в която международната проява не се проведе, се усети липсата на качествено голямо състезание, което да представя града ни на голямата световна и европейска сцена. Това дойде в годината, в която Григор направи своя голям пробив, а целият свят говори за България. Привържениците на тениса в региона искрено се надяват Добрич отново да се завърне в календара на професионалния тенис, като БФТ, Общинският съвет на Добрич и бизнесмени да бъдат партньори на домакините от ТК Изида в реализацията на престижните прояви, тъй като провеждането на подобен турнир изисква не малък бюджет за награден фонд, такси за съдийство и др. Нещо повече Добрич днес има възможност чрез тенис базите си на Изида и на Простор, както и с прекрасните си възможности за настаняване с хотелската база, с която разполага, да удвои своето присъствие в големия тенис.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter