VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОБЗОР 2017: AЛБЕНА СЕ ЗАТВЪРЖДАВА КАТО ТЕНИС ДЕСТИНАЦИЯ

Тенис

Ваканционно селище Албена построи нов тенис комплекс през 2017 г. В сърцето на курорта през последните години, който със своите десетки спортни прояви бе превърнато в истинско олимпийско градче, бе открит прекрасен тенис парк.


Той дава възможност на своите гости за разходка сред съхранената природа и в приятната обстановка на аристократичния спорт, на тенис школи и състезатели от цял свят да тренират при чудесните условия в комплекса – добър туристически продукт за настаняване и изхранване, и спортна база на високо професионално ниво. Новият тенис комплекс от 7 корта и общо 19-те тенис корта в курорта затвърдиха Албена като тенис дестинация и я превърнаха в желано място за кампове. Емблематичен за детския тенис е вече авторитетния пред света турнир за деца Royal cup. Камповете на Драйзам тенис академия са важна стъпка за развитието на големите ни таланти, а големите международни прояви като държавни турнири, Балканиади и световни първенства за различни браншове, са традиционна част от богатия тенис календар на ваканционното ни селище. Най-голямото признание за комплекса дойде в края на тази година, когато усилията на екипа бяха забелязани от Европейската тенис федерация. Централата включи Албена в своя календара с турнир от най-високата първа категория при юношите и девойките до 14 години, какъвто се дава за първи път на България.
Сред интересните имена, които ще проведат свои кампове през 2018 г. са бившия №6 в света при мъжете през септември 1998 г. Карол Кучера от Словакия. През кариерата си той е спечелил над 5 милиона долара и е достигнал до полуфинал в Австралия. Сред другите интересни имена, които ще водят занимания на своите групи в Албена са многократната ни шампионка Филипа Габровска и Милен Велев - първият българин, който играе на турнир от Големия шлем през 1994 г. на Откритото първенство на Австралия. Губи в първия кръг от легендата Матс Виландер.   

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Random Image

Добруджа - Левски 3:4
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter