VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОБЗОР 2017: В СКЛА “ДОБРУДЖА” ОТНОВО ИЗГРЯВАТ НОВИ МАЛКИ ЗВЕЗДИЧКИ

Лека атлетика

През 2017 г. пробив направиха момичетата и момчетата от СКЛА „Добруджа” във възрастовата група под 16 години. Там дойдоха толкова дългоочакваните медали.


„Отново се наредихме на стълбичката на победителите със сребърни медали на нашите лъвчета в щафетното бягане на 4х200 м. Момичетата ни зарадваха в оспорвана битка до последния метър, като изпревариха третите с 30 стотни. Перфектното бягане стана благодарение на Нели Николова, Михаела Иванова, Мира Николова и Рая Иванова”, споделят треньорите Силвия Петрова и Милен Петров.
След титлите на Георги Ганчев и Петър Минков традицията в бягането на 400 м в СКЛА „Добруджа” продължава. Мира Николова влезе във финала с първо време 62,01 сек., а във финала се бори до последния метър, за да ни зарадва с второ лично постижение 61,74 сек. и златен медал. Нели Николова - сестра на Мира, също беше финалистка и завърши на пето място, радвайки се много повече за първото място на сестра си.
Вержиния Костадинова се състезава със 130 момичета от цялата страна в дисциплината четирибой (60 м, скок дължина, 60 м с препятствия и 600 м), като се класира на единадесето място.
Иван Иванов беше финалист в скока на дължина с най-доброто си постижение досега - 5,25 м. В скока на височина с осмо място във финала ни зарадва Мануела Донева с постижение 140 см.
Квартетът на СКЛА Добруджа” в щафетното бягане 4х100 м (Нели, Мира, Михаела, Рая) зае престижното 5-о място на Националния шампионат, като потвърждава възходящата си форма.
Като щастливо продължение от националните шампионати се проведе и националният шампионат по спортно ходене в град Поморие. Състезателите на Милен Петров и Силвия Петрова участваха с пълни сили в това състезание и постигнаха много високи постижения. Николай Минков затвърди златната си позиция при мъжете на 20 км. Станислава Петрова при жените ни показа, че състезателният дух и тръпката за победа помагат, когато имаш желанието и силите да преследваш медалите. Тя спечели бронза при жените с много силно ходене. Константин Иванов и Иван Иванов при юношите старша възраст станаха подгласници на шампиона с още два медала (Иван Иванов – ІІ място, Константин Иванов – ІІІ място). След тях завърши на ІV място Ивелин Щерев, а на VІІ място – Пресиян Василев. При девойките младша възраст малко не достигна на Селин Ахмед за бронза и се нареди на ІV място, следвана от Ния Няголова – V място, както и за юношите младша възраст – Калин Петров – V място.
Най-малките ни участници ни дадоха надежди, че бъдещето е в ръцете им с местата, които заеха само на метри от медалите: Иван Иванов – ІV място, Рая Иванова – ІV място, Мира Николова – V място, Нели Николова – VІ място, Мая Щерева – VІ място и Михаела Иванова – VІІІ място. Николай и Станислава участваха на Балканското първенство във Флорина, Гърция, където Николай се класира на шесто място, а Станислава зае девета позиция. Николай Минков в класацията на Община Добрич за десетте най-добри спортисти се нареди на десето място.
„Сега ни се иска да благодарим и на всички останали, които защитават името на нашия клуб и нашите имена като треньори пред цяла България. Имаме талантливи деца, които бягат и скачат с желание и сърце, и сме сигурни, че и техният момент да се качат на стълбичката на победителите, ще е съвсем скоро. Въоръжете се с търпение и постоянство!!!”, призовават амбициозните треньори Силвия Петрова и Милен Петров. През следващата година очакваме добри спортни изяви и от всички новопостъпили в спортния клуб: Рени Хинева, Дженк Емин, Мариела Костадинова, Ния Николова, Славина Костадинова, Мария Стоянова, Елена Великова, Ива Митева, които се надяваме да следват неуморно примера и светлата диря на добрите в този красив, но много труден спорт .
През 2017 година състезателите на СКЛА „Добруджа” завоюваха общо 29 медала – 9 златни,  14 сребърни и 6 бронзови.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter