VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ ТРИУМФИРАХА В ТУРНИР ПО СПОРТНО ОРИЕНТИРАНЕ

В Добрич се проведе състезание по спортно ориентиране. Организаторите от местния спортен клуб „Добротица” избраха стартът и финалът да бъде пред входа на плувния басейн „Русалка”. Това място се намира  в средата на градския парк „Свети Георги” и дава възможност за създаването на добри маршрути.


Също така е удобно за паркиране и ползване на електронна система „Спорт идент”, с която да се отчита времето на преминаване през маршрутите и класирането на състезателите. Участие взеха 82 състезатели от следните клубове: Академик-Варна, Бегун-Варна, Темпо-Варна, Пей сърце- Варна, Вариант 5 от Търговище, Странджа-Бургас, Мадарски конник- Шумен, Младост-Благоевград, Компас крос-Русе, но най-многобройни бяха участниците от Добрич: от ОУ „Стефан Караджа” – 14 участници; от ОУ Христо Смирненски” 9 участници и от Финансово стопанска гимназия - 4 участници.
Всички те бяха разделени в групи според пола и възрастта: М/Ж 10, 12, 14, 16, 18, 21, 35, 45, 55, 65 г. От Добрич първенци станаха Александър Златев – М10, Даниел Сарандев – М12, Борислав Иванов – М16.
Всички победители бяха наградени с предметни награди.
В организацията на състезанието взеха активни членове и състезатели на клуба: Красимир и Калинка Ненови, Радослав и Нели Димитрови, Николай и Цонка Генови, Милен Цонев, Димо Петров, Смилен Трифонов, Нено Няголов, Илияна Кашева, Върбан и Кръстинка Маркови, Димка Пройнова, Саша Георгиева.
Състезателите от Добрич бяха обучавани от своите ръководители: Албена Деведжиева и Живка Недева от ОУ «Ст.Караджа», Милица Бодичева от ОУ «Хр.Смирненски и Калинка Ненова от ФСГ «Васил Левски».
Помощ за организирането оказа клубът по оориентиране «Вариант 5 « Търговище, който предостави електронната система «Спорт идент» и оператора Марин Нейков.
Финансова подкрепа оказа Община град Добрич.
Най-добрите състезатели ще продължат да бъдат обучавани и през 2018 г., когато СКО «Добротица» Добрич ще чества 60 години от провеждането на първото състезание по ориентиране в града.
Красимир Ненов.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Random Image

Мартин Захариев
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter