VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДОБРИЧ ЗАПОЧНА ДА ЖЪНЕ ГОЛЕМИ УСПЕХИ В ГИМНАСТРАДАТА

Художествена гимнастика

Добрич започна да покорява върховете в един нов за България спорт, който в началото на декември се проведе четвъртото държавно първенство. Това е гимнастрада, която е част от Българската федерация по художествена гимнастика. Шампионатът се проведе в столичната зала „София“ и събра близо 1500 гимнастички.


Възпитаничките на Севдалина Мавродиева спечелиха златните медали в две възрастови групи – първо място с танца "Прилепи" във формации до 20 състезателки във възрастова група 10-14 години и първо място за Apple party при малката група до 10 състезателки от 7 до 10 год. С най-добър резултат на турнира - 67 точки. От януари СК Алексия ще сформира нова група за начинаещи деца по гимнастика, съобщи за „Център спорт“ Севдалина Мавродиева.
През двата дни, в които се проведе състезанието, организацията бе великолепна, а атмосферата – като за истински голям празник на гимнастиката. В залата имаше гимнастички от 2 до 82-годишна възраст. Домакин и организатор бе клуб "Академик" с президент Мариета Дукова.
Развитието на масовия спорт и провеждането на гимнастради за желаещи аматьори от всички възрасти е идея на президента на БФХГ Илиана Раева и част от стратегията ? за популяризиране на художествената гимнастика, когато се кандидатира за председател на БФХГ преди 5 години.

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter