VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НАШ ТРЕНЬОР ЗАМЕСЕН В ДОПИНГ СКАНДАЛ С ЩАНГИСТКА, КОЯТО НЕ Е ВИЖДАЛ И НЕ ПОЗНАВА

Вдигане на тежести

Българският треньор по вдигане на тежести Диян Дейков, който от началото на годината работи с виетнамския национален отбор, бе замесен в нов допинг скандал в този спорт, след като състезателката от тима Ти Фуонг Дуонг (до 75 кг) бе хваната със забранени стимуланти, съобщи Novsport.com.


20-годишната националка е дала положителна проба на Азиатските игри в Катманду (Непал), където тя завърши втора в категорията си и грабна сребърен медал. В пробата на тежкоатлетката е намерен анаболният стероид 19-норандростерон.
За сега състезателните й права са временно спрени от страна на Международната федерация (IWF) до отваряне на „Б”-пробата на спортистката или изясняване на случая.
„Във всеки случай, когато се установи, че състезателят не е извършил нарушение на анти-допинговите правила, съответното решение също ще бъде публикувано на страницата на световната централа. IWF няма да прави допълнителни коментари по случая, докато той не бъде изяснен”, се казва в официалното становище на международната федерация.
Диян Дейков от години работи в чужбина, като според информация от сайта на българската федерация по щанги се подвизава главно в Албания и Виетнам.
От 1 януари 2017 г. той е начело на националния отбор на Виетнам, като подготвя и мъжете, и жените, съобщава сайтът от родния град на наставника Добрич - "Център спорт". До тогава той бе начело на отбора на юношите в същата държава.
Любопитен е и фактът, че Дейков бе помощник треньор в екипа на Пламен Аспарухов преди олимпиадата в Пекин, когато с допинг изгоря целия ни национален отбор.

Своят коментар за "Център спорт" даде Диян Дейков: "Първо - Това момиче никога не съм го виждал. Виетнамската федерация тази година даде право на клубове, които имат финансови възможности, да участват техни състезатели. Второ - Ако действително имаше моя намеса, досега 100 пъти да бяха ме освободили. Трето - прекратявам договора си по взаимно съгласие от 15 ноември. Четвърто - треньор съм на мъже и жени и нямам нищо общо с юношеските отбори. Пето - нормално е, когато се публикува нещо да се направи проверка". Дейков заяви, че публикуваната снимка към статията е от 2012 г. и на нея е състезател, който е участвал на Олимпиадите в Лондон и Рио, където е 4 и 5-ти, а не състезателката, която е била заловена с допинг.

Mun-Dobrich-reklama

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter