VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МИЛИЦА МИРЧЕВА С НОВ ПРЕСТИЖЕН УСПЕХ В САЩ

Лека атлетика
Продължава впечатляващото представяне в САЩ на една от най-добрите български атлетки в бяганията на средни и дълги разстояния Милица Мирчева, която в момента е студентка във Florida State University (FSU).
 

 След като през този сезон постигна три победи при жените в стартовете по крос кънтри в Южната дивизия на Колежанското първенство на Щатите - в „Covered Bridge Open”, „Virginia Tech Alumni Invitational” и  “Florida State Invitational”, родената в Добрич състезателката на СК Атлет (Мездра) записа поредния си престижен успех - този път на шампионата на Атлантическата конференция (ACC Cross Country Championships), който се проведе в Люисвил, щата Кентъки, съобщава Мирослав Гетов от MediaNews.bg.

В конкуренцията на 132 състезателки от 12 щатски университети и колежи 23-годишната възпитаничка на треньора Йоло Николов финишира шеста при жените на първенството в E.P. „Tom” Sawyer Park. Милица пробяга 6-километровата дистанция за 20:08.9 мин., като на 4 км контрола дори премина трета. Това е най-доброто постижение на атлетка от FSU в шампионата на Атлантическата конференция от три години насам.
Победителка в състезанието стана представителката на Университета Сиракуза, Ню Йорк Пейдж Стонер с 19:52.0 мин. В отборното класирана тимът на Florida State Seminoles Cross Country се нареди на девето място, а шампион е отборът на North Carolina State University.
"Знаех, че мога да бъда на тази позиция, но просто трябваше да го докажа, сподели след финала Мирчева. - Сега се чувствам малко по-уверена, че ако върша правилните неща, успехът ще дойде. Бях абсолютно спокойна. Мислех си: “Ще се забавлявам и ще направя солидна тренировка днес с някои доста добри момичета.”
Задоволство от отличното представяне на Милица изрази и треньорът на атлетките от Florida State University Кели Филипс. „Милица беше много спокойна. Това е първият път, когато я видях в шампионска ситуация, тя изглеждаше чудесно по цялото трасе. Формата й е феноменална, гордея се с нейното представяне. Тя заслужава да е сред най-добрите!”
Следващото състезание по крос кънтри от календара на Колежанското първенство на Щатите в Южната дивизия - „South Region Championships”, е на 10 ноември в Тускалоса, Алабама. Този старт ще бъде и квалификация за шампионата в Националната дивизия, организиран от Националната атлетическа асоциация на колежите (NCAA)

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Random Image

БК Добрич 93 - кадети - клекнали отляво надясно: Мариан Митев, Тодор Мецов, Хълми Хинчев, Александър Стоянов, Христо Цветков, Петър Петъков, Валентин Радославов, Златан Иванов, прави: Георги Шопов, Антон Петъков, Радил Ивайлов, Венета Великова - треньор,
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter