VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЙОРДАН ПЕТРОВ СПЕЧЕЛИ METEORA TRAIL RUN 2017

Лека атлетика

Състезателят на СК „Суперспорт“/Варна/ Йордан Петров, който е родом от Добрич, финишира първи в тазгодишното издание на Meteora Trail Run, в конкуренцията на 334 състезатели завършили 22-километровата надпревара. Още 250 пробягаха 6-километровата дистанция. 27-годишният добричлия премина трасето около "гръцкия град в небето" за 2:00:20ч.


Предварителните очаквания бяха битката да е между елитните местни атлети Йоанис Циампулас и Николаос Калофирис (бивш биатлонист, познат с победите си и в български състезания), останали втори и трети съответно с 2:05:21ч. и 2:08:30.

При дамите победителка е също българка, която обаче живее повече от 10 години в Гърция. Милена Велкова финишира с време  2:37:54, пред холандката Марсела ван Хемерт с 2:53:34 и представителката на домакините София Лулу с 2:58:25.

„Състезанието беше много трудно и технично, със стръмни изкачвания и спускания. Денивелациятa за тези 22 километра беше 1300м. Бягах за да спечеля, но накрая се оказа, че съм поставил и рекорд на трасето, заради което ме наградиха с много хубав спортен часовник“ – разказа щастливият победител. Данчо и неговия треньор Димитър Янакиев, използваха състезанието за да рекламират Варна, която е Европейска младежка столица. С подкрепата на програмата те пътуваха до едно от свещените места на християнството, с манастири „накацали“ върху скалите.

Освен купите за победител в генералното класиране и в елитната възрастова група при мъжете (22-39г.), Йордан Петров получи покани за участие в маратоните на Атина и Солун (Европейска младежка столица за 2014г.). Атлетът, който от раждането си води битка с нищетата, е поканен и на едноседмична подготовка в гръцкия клуб Анексартити, за който се състезава победителката при дамите Милена Велкова.

 

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Random Image

Добруджа - Ботев (Вр) 1:0, Купа на България
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter