VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МАРИЯ ГРОЗДЕВА И ЙОРДАН ЙОВЧЕВ УЧАСТВАХА В "ЗАКУСКА С ШАМПИОНИ" В АЛБЕНА

Олимпийски игри

Близо два часа гостите на комплекса получаваха автографи и си правеха снимки с титаните на български спорт. Талисманът на националната кампания "Да изчистим България заедно" на bTV – Зеленко, и борецът Даниел Александров също бяха гости на проявата  

„Като застана на първото място на почетната стълбичка като олимпийски шампион, а това ми се е случвало два пъти, на душата ми става леко, радостно, гордо и безкрайно щастливо да слушам националния химн на България и да гледам българския флаг най-високо – сподели двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева. – Чувството е неописуемо“. Топ спортистката ни сподели още, че за първи път е в Албена, но ще остави сърцето си на това спортно място, тъй като изключително много я впечатлило. 
Олимпийският вицешампион по гимнастика Йордан Йовчев й пожела да изпита това невероятно чувство поне още веднъж. Звездните спортисти „закусваха“ заедно с млади студенти спортисти, летовници и аниматори на рождения ден на ваканционно селище Албена. „Всички усилия си заслужават да стъпиш на върха, независимо какво ти струва и в каква област се състезаваш или работиш  - потвърди гимнастикът Йордан Йовчев. – На мен това мина някак „щастливо“ – имам само две счупвания на крака, други пострадаха доста повече. Нашият успех е също и за екипа и треньора, с които работим. Това е общ успех, да не говорим за средствата, вложени от държавата за да се случи това.“
Двамата именити шампиони разказаха любопитни неща от своята състезателна кариера. Йордан Йовчев сподели, че не се сърди на гръцкия си съперник, че несправедливо отне олимпийското злато на българина с помощта на съдиите. „Аз съм по-облагодетелствана, че при стрелбата всичко се вижда и не съдиите ти решават медала“, казва Гроздева по време на закуската в Бийч бар "Ганвие" на плажа.
Втора поред година ваканционно селище Албена организира „Закуска с шампиони“ за своите гости. Ди джей Теди Джорджо и шоументът Димитър Туджаров – Шкумбата вдигнаха градуса на настроението, като майсторът на вицовете у нас разказа на закуската и през какви перипетии е преминала неговата лична спортна кариера – от баскетболната до топка за голф. Играещия треньор на Локомотив Дряново - Маргарит Георгиев, показа своята завидна техника с топката и зарадва всички гости.
В шампионската закуска се включи и борецът Даниел Александров, който пристигна в курорта директно от световното по борба в Париж. В скоро време се очакват нови издания на спортни прояви в Албена, включващи и плажна борба. Младата спортна звезда отбеляза: „Пътувал съм на много места по света, но мога със сигурно да кажа, че България е невероятно красива страна, за мен е най-красивата даже. Като малък съм се възхищавал от спортните успехи на Мария, Данчо и на други спортисти и съм искал един ден да бъда голям спортист като тях. Велико чувство е да си на върха и да си направил нещо хубаво за своята родина и сънародници.“
Старши мениджър „Спорт“ на ваканционното селище Руслан Йорданов благодари на звездните шампиони да гостуват за закуска на роженния ден на Албена и продължават положеното начало с Евгения Раданова и Тервел Пулев от миналата година. Те отговориха и на неговия въпрос– как Мария и Данчо възпитават децата си. И двамата спортисти се съгласиха, че трудно децата на големи спортисти достигат нивото на своите родители. Но Мария Гроздева и Йордан Йовчев активно ги поощряват да спортуват дори на скромно аматьорско ниво.
Легендарната Мария Гроздева има 2 олимпийски титли в Сидни 2000 и Атина 2004. Участвала е на шест олимпиади. Тя има общо пет медала от олимпийски игри и е най-успешният и титулуван български състезател на олимпиади. Гроздева има 9 европейски титли, притежава олимпийски и европейски рекорд на малокалибрен пистолет. Тя печели и златото на финала за Световната купа в Банкок в дисциплината малокалибрен пистолет от 25 метра.
Гроздева е определена за най-добър спортист на Балканите и на България за 2004 г. Удостоена е със звание почетен гражданин на Атина.
Гимнастикът Йордан Йовчев е участвал 6 пъти на олимпийски игри. Той има четири олимпийски медала – един сребърен и три бронзови. Два пъти е двоен световен шампион на земя и халки на първенствата в Гент и Анахайм през 2001 и 2003, и двоен световен вицешампион в Дебрецен през 2002 г. На олимпийските игри в Атина Йовчев спечелва сребърен медал, като незаслужено златният му е отнет. Той е Спортист №1 на България за 2001 и 2003 г., и най-добър спортист на Балканите за 2003 г. Йордан Йовчев е удостоен с орден „Стара планина“ I степен през 2013 г.
Гимнастикът покани присъстващите на шампионската закуска да дойдат на спортната гимнастическа гала във Варна след седмица. Спортни фенове получиха и лична покана да присъстват на международния гимнастически турнир в Москва след 2 месеца.
Спортните герои на България, Балканите, Европа и света закусваха здравословни екологични плодове от градините на Албена, 100-процентов ябълков натурален сок, производство на ЕкоАгро, и вкусни френски кроасани. Близо два часа спортните ни герои раздаваха автографи на специално изготвени за мероприятието календари и картички. Любителите на спорта си правиха снимки в заведението и на плажа в Албена с Йовчев и Гроздева. Гостите подкрепиха и националната кампания "Да изчистим България заедно", като на срещата със спортистите присъства и талисманът на кампанията на bTV – Зеленко.
Второто издание на закуската с олимпийци във ваканционното ни селище бе част от програмата на Националните летни студентски игри Летен университет на НПСС.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter