VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СИМЕОН II ОТКРИ НОВИЯ ТЕНИС ЦЕНТЪР В АЛБЕНА И ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ROYAL CUP

Тенис

НВ Симеон Втори откри нов тенис център в курортния комплекс Албена, където под неговия патронаж се проведе третото издание на международния турнир “Royal cup”. Той преряза лентата на комплекса заедно с Маргита Тодорова - директор “Маркетинг и продажби”, и Димитър Станев - заместник-директор “Развитие” в “Албена” АД.


Гости на церемонията бяха заместник областният управител Ивелина Илиева, кметът на Добрич Йордан Йорданов, кметът на Каварна Нина Ставрева, зам.-кметът на община Балчик Димитрин Димитров, спомоществуватели на турнира и партньори на Албена, участвали в изграждането на тенис центъра.
Симеон Втори, който се радваше на огромен интерес от страна на участниците и техните родители и гости, заяви при откриването на центъра, че е много важно младите да бъдат насърчавани да спортуват и пожела на тенисистите да станат медалисти на най-големите турнири в света. Подобни съоръжения не са обикновено явление и в други страни и комплексът ще бъде добра реклама на България, каза Негово Величество. Симеон Втори, който бе придружаван от съпругата си Царица Маргарита, пожела “Royal cup” да стане традиционен и обеща всяка година член на неговото семейство да присъства на надпреварата.
Това е знаменателно събитие, пожелавам успех на всички тенисисти!”, каза Маргита Тодорова.
Комплексът ще бъде добра реклама на България, каза бившият премиер Фолклорен танцов ансамбъл Бизоне с художествен ръководител Стела Иванова и балетна формация My Dance с ръководител Пламена Петрова участваха в програмата по откриването на третото издание на престижния международен турнир.
Модерният тенис парк се намира пред хотел “Добруджа”. Той предлага прекрасни условия за отдих, развлечения, спорт и туризъм.
В новата зона са подновени осветителните стълбове, поставени са пейки за отдих, както и тенис статуи, изработени от фирма “ЕОС”. Визията допълват и интересни указателни табели, които показват пътя към турнирите от Големия шлем”. В самия
център е изграден фонтан, който с цветното си осветление създава прекрасна атмосфера в късните часове. Тенис паркът разполага с централна алея, която е широка 8 метра. Разполага с общо 7 тенис корта, с настилка шамот, като един от тях е стадион с мобилни трибуни и с осветление. Всички кортове имат модерно оборудване и отговарят на всички международни стандарти за провеждане не само на тренировъчни лагери, но и на състезания от най-високо ниво. С тях общият брой на кортовете в Албена стават 19, а това превръща комплексът не само във водещ тенис център в България, но и на Балканите.
В “Royal cup” участваха 160 състезатели - двойно повече от миналото издание, на възраст до 14 години. Младите тенисисти са представители на България, САЩ, Русия, Великобритания, Кипър, Естония, Украйна, Румъния и Казахстан. Тазгодишната проява е част от празничната програма по случай 80-годишнината на Симеон Втори.

Българската федерация по тенис отличи Руслан Йорданов - старши мениджър Спорт” във ваканционно селище Албена, за принос в развитието на тениса. Отличието му бе връчено по време на церемонията по откриване на новия тенис център в комплекса.
Плакетът се присъжда от председателя на федерацията Стефан Цветков. На него пише: На приятеля на българския тенис Руслан Йорданов старши мениджър в Албена” АД по повод откриването на новия тенис център”.
Приемам отличието от името на всички колеги, показахме заедно, че когато обединим усилия, има резултат”, сподели Йорданов.
Днес ние създадохме наистина едно национално богатство - това е този нов тенис център. През последните години вложихме изключително много усилия в работата си да надграждаме в тениса. Имаме стратегия, която последователно развиваме и това е днес резултатът”, каза още Руслан Йорданов. И добави, че, според него, турнири като “Royal cup” са една от най-добрите реклами за България.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter