VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МИРО ЖИВКОВ: МНОГО ВАЖНО Е ДОКЪДЕ ЩЕ НИ СТИГНЕ САМОЧУВСТВИЕТО ДА ПОКАЖЕМ ТОВА, КОЕТО МОЖЕМ

Волейбол

Отборът на Добруджа 07 пристигна вчера в Монтана, където в днес и утре предстоят първите два мача от полуфиналната серия между двата отбора в Суперлигата. Момчетата на Мирослав Живков тренираха вчера в зала "Младост".


Заниманието се проведе минути след края на двубоя от баскетболното първенство при жените Монтана – Берое. За секунди на полето беше поставена мрежа, за да може шампионите да тренират в залата, в която ще се играят мачовете с отбора на Даниел Пеев. Преди заниманието треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков даде специално интервю за BGvolleyball.com.
"Ние през цялата година се опитвахме да изграждаме отбор. Работихме върху индивидуалните качества на всеки един състезател. Стараехме се да изграждаме добра организация и добри отборни действия. Със сигурност имаме още какво да свършим. Даваме си точна и ясна представа срещу кого играем - срещу отбор, който показва много добър волейбол, играе доста подредено. Мога да кажа, че тимът на Монтана ни превъзхожда една идея като опит с изпълнители, доказали качествата си в чужбина. Точно затова нашата мотивация е голяма. Амбицията на тези млади състезатели, на всеки един от тях, е точно срещу такива отбори и състезатели да покаже сам за себе си докъде е израснал. Знам какви са ми очакванията към опитните състезатели в нашия отбор, но очаквам сериозна мотивация и амбиция от младите момчета - да изиграят тези мачове на много високо ниво. Те направиха един невероятен сезон", каза Живков.
"Спокойствието определено е важно в една част от играта, а в други моменти мотивацията и амбицията да покажеш най-доброто също са важни. Очаквам да се получат интересни мачове. Със сигурност двата отбора се познаваме добре. Много важно е докъде ще ни стигне самочувствието да покажем това, което можем. Монтана има елементи от играта, които прави много добре. Трябва да се постараем да противодействаме на тях и да дадем най-доброто от нашата игра като организация, ще стигнем и до личните и индивидуални изпълнения, които трябва да се направят в такива отговорни мачове", добави треньорът на шампионите.
"Имаме нормални проблеми за края на сезона. Има хора, които лекуваха травми през годината, и сега се възстановяват. Но ние играем полуфинален плейоф и трябва до такава степен да са мотивирани, че всяка една подобна ситуация трябва да бъде преодоляна. Като спортно-технически щаб трябва да направим всичко необходимо. Момчетата трябва да си помогнат във всички отборни действия. Пожелавам си да имаме характер и смелост, за да покажем най-доброто от моментното ни състояние", каза още Живков.
"Не зная колко хора ще дойдат от Добрич. Поздравявам ги, както тях, така и всички приятели и спонсори на волейбола в Добрич, които правят възможно всичко това, което се случва в града. Страхотна атмосфера за волейбол. Благодаря на тези, които ще пътуват това огромно разстояние заради спорта, който обичат", завърши Живков.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter