VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БЪЛГАРСКИТЕ ЩАНГИСТИ В БИТКИ НА ДВА ФРОНТА В НАЧАЛОТО НА АПРИЛ

Вдигане на тежести

Щангистът на Добруджа Юндер Бейтула ще вдига на европейското в Хърватска
Важна и напрегната седмица предстои за българското вдигане на тежести в началото на следващия месец.


В дните от 2 до 10 април предстоят изявите в две ключови за годината щанги състезания: Европейското за мъже и жени в Сплит (Хър) и Световното за кадети до 17 г. в Банкок (Тайланд).
"Двете първенства за изключително важни за нас. На Световното в Тайланд ще се разпределят квотите за Младежката олимпиада в Буенос Айрес следващата година, а ние имаме титла от миналите игри в Нанджин през 2014 г. В Банкок ще се състои и конгрес на Международната федерация, който предхожда изборния през месец май, когато ще се определи кой ще ръководи световните щанги в следващите четири години. По същото време в Сплит е Европейското първенство, за което се подготвяме в последните няколко месеца", заяви Неделчо Колев, президент на БВФТ.
За Сплит ще пътуват осем щангисти, там ще бъдем без представители при жените, съобщава www.wfbulgaria.com След контролното в петък вечер съставът бе избистрен с оставаща само една въпросителна. Старши треньорът Иван Иванов отложи за понеделник решението си за представителите ни в кат. 62 кг, тъй като тримата кандидати Владимир Урумов, Ивайло Филев и Стилян Гроздев са с изключително изравнени възможности, което наложи още един последен тест между тях. На последното Европейско миналата пролет България завърши своето участие с един бронз в двубоя и още два медала – бронз и сребро в отделните движения – всички спечелени от Владимир Урумов. Филев пък е европейски шампион от 2014 г. в Тел Авив, а Гроздев е с две европейски титли от миналата година: за кадети до 17 г. от Нови Томисл (Пол) и за младежи до 20 г. от Ейлат (Изр).
Останалите пътуващи за Европейското в Сплит вече са ясни:
69 кг братята Диан Минчев и Златко Минчев
77 кг Юндер Бейтула
85 кг Иван Марков
94 кг Георги Шиков
105 кг Васил Господинов
С особен интерес се очаква завръщането на Иван Марков на европейския подиум. Световният вицешампион има лека травма в коляното, но се надява до началото на април тя да отшуми.

 

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter