VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ХАНДБАЛНИТЕ НАЦИОНАЛИ, ВОДЕНИ ОТ ЖОРО АНДРЕЕВ, ПОПАДНАХА В ЛЕСНА ГРУПА

Хандбал

Мъжкият национален отбор на България по хандбал, воден от добричлията Георги Андреев, попадна в приемлива група за второто издание на Световната купа "IHF Emerging Nations Championship 2017". Съперници на "трикольорлите" в първата фаза на надпреварата са Кипър, Андора и Азербайджан.


Турнирът, в който се включват развиващите се страни от по-ниското ниво на световния хандбал, ще се проведе в зала "Орловец" в Габрово и "Двореца на културата и спорта" във Велико Търново от 12 до 19 юни с участието на 16 държави.
За церемонията по тегленето на жребия в Габрово пристигна представителят от Международната хандбална федерация Предраг Павичевич. Черногорецът заедно със спортния директор на бъгарската централа Теодор Илиев направиха инспекция на спортните зали и хотелите в двата града домакини. Очаква се през идната седмица да бъде готов доклада на Павичевич, а вече по организацията на турнира започна да се работи от българска страна.
Жребий за "IHF Emerging Nations Championship 2017":
Група А - Турция, Косово, Албания, Ирландия
Група В - Люксембург, Грузия, Малта, Великобритания
Група D - Китай, Фарьорски острови, Армения, Молдова
Група С - България, Кипър, Андора, Азербайджан
Първите два отбора от всяка група се класират за четвъртфиналите.
Най-предно класираните три отбора от Стария континент получават право на участие в основната схема на квалификациите за Европейското първенство за мъже през 2020 година, което за първи път ще бъде с 24 отбора.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter