VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕДЛАГА ДА СЕ ПОСТАВИ БАРЕЛЕФ НА МОКАТА ДО ВХОДА НА СПОРТНА ЗАЛА „ДОБРОТИЦА“

Областният управител Детелина Николова предлага да се изработи и постави барелеф на Борис Георгиев – Моката до входа на спортна зала „Добротица“.


В писмо до кмета на Община град Добрич и председателя на Общински съвет град Добрич, Николова излага мотивите си за предложението. „На 29 януари ни напусна Борис Георгиев – Моката, един прекрасен човек и добруджанец. Борис Георгиев е първият българин, донесъл олимпийски медал за страната ни в далечната 1952 г. от летните Олимпийски игри в Хелзинки. Той поставя началото на олимпийската история на България“ – се казва в писмото на Областния управител. Николова припомня накратко забележителната спортна биография на Борис Георгиев, за която през 1987 г. тогавашният президент на Международния олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч му връчва най-престижното отличие на организацията - сребърната огърлица с Олимпийския орден. Не на последно място тя припомня, че в началото на 90-те години Георгиев бе треньор в Добрич близо година. „Моката носи олимпийския огън по пътя му към Москва за Игрите през 1980 г. и към Атина, за Игрите през 2004 г. От 1996 г. е почетен гражданин на град Добрич. През 2010 г. бе удостоен с орден „Стара планина“ първа степен от Президента на Република България.
Независимо от факта, че животът го бе отвел в София, той никога не забрави родния Добрич и Добруджа, за които винаги говори с много любов“ – пише в писмото си Областният управител. В него тя изразява увереност, че така ще се запази паметта за големия добруджанец и изтъква, че спортна зала „Добротица“ е най-голямото такова съоръжение, в което ежегодно се провеждат областни, регионални и национални спортни и други мероприятия.


Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter