VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДОБРУДЖАНСКИ ФИНАЛ В ЕДНА ОТ НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ И МАСОВИ КАТЕГОРИИ В БОРБАТА

Борба

Две от най-големите имена на добруджанската школа по борба достигнаха до срещата за златото в свободния стил на родното ни първенство при мъжете в зала НСА в София. Светослав Люцканов спечели златния медал след отказване на сътборника си Драгомир Стойчев. Така двамата възпитаници на заслужилия треньор Петър Петров заеха първите две места в една от най-масовите и атрактивни категории - до 97 кг. Включиха се общо 32 състезатели. Панайот Димитров се класира 10-и при 57-килограмовите.


Елица Янкова и Владимир Дубов взеха призовете съответно за най-резултатен и най-техничен състезател на родното първенство в свободния стил.
Бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова се разправи експресно с 4 съпернички за триумфа в по-горната за нея кат. до 53 кг. Варненката започна с 2 победи по 10:0, после тушира Иванка Димитрова, а на финала срази и Кремена Петрова с 12:2.
Янкова загря за сезона с професионалната лига в Индия, където бе капитан на отбора на „Дангал“. А добрата й форма пролича и на нашия шампионат. Заради категоричните си победи състезателката на „Левски“ получи и приза за най-резултатна състезателка.
При мъжете световният и европейски вицешампион от 2013-а Владимир Дубов  заслужи приза за най-техничен борец, след като постигна победи с по 10 точки разлика, за да триумфира в кат. до 61 кг
Призът за най-технична при жените получи шампионката в кат. до 48 кг Миглена Селишка, която миналия месец спечели бронз на силния турнир „Иван Яригин“ в Красноярск (Русия). Двукратната еврошампионка за девойки не даде точка на съперничките си, като спечели и трите си срещи с по 10:0.
При мъжете наградата за най-резултатен борец получи Светослав Димитров, станал първи в кат. до 74 кг.
А Димитър Иванов, който преди дни спечели на престижния турнир „Дейвид Шулц“ в САЩ, изгледа схватките от трибуните. Националът имаше намерение да излезе на тепиха, но самолетът от Колорадо Спринг получи повреда и полетът до София се забави. Така Иванов заедно с помощник-треньора на националите Радослав Великов пристигнах часове преди схватките.
Срещите бяха изгледани от президентите на родната федерация Валентин Йорданов и на европейската Цено Ценов, както и от много наши медалисти от големи първенства.
Следват резултатите от финалите:
57 кг Мехмед Фераим - Микяй Наим 3:2
61 кг Владимир Дубов - Делчо Нейчев 12:2
65 кг Бойчо Бойчев - Дмитрий Маленков 4:3
70 кг Николай Куртев - Джемал Али - лекарска забрана
74 кг Светослав Димитров - Енгин Исмаил 11:0
86 кг Георги Средков - Мирослав Гешев 4:1
97 кг Светослав Люцканов - Драгомир Стойнев - отказване
125 кг Мариян Тодоров - Иван Благоев 12:0

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter