VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БФТ БЛАГОДАРИ НА К.К. "АЛБЕНА" ЗА ДОМАКИНСТВОТО НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ДО 16 Г.

Тенис

Ръководството на Българската федерация по тенис изказва своята признателност и благодарност към домакините от к.к. "Албена" и специално на г-н Руслан Йорданов и г-н Денис Тахиров за изключително добрите условия, които предоставиха на състезателите и за гостоприемството по време на Държавното първенство на закрито за юноши и девойки до 16 години.


Мачовете се проведоха в спортната зала в к.к. "Албена", която бе на необходимото високо ниво. Трите корта позволиха програмата на мачовете да не се нарушава, а за състезателите бяха осигурени и плодове.
Българската федерация по тенис благодари и на екипа на хотел "Уайт Рок Касъл Суит Хотел" в Балчик, които осигуриха отлични условия на тенисистите, техните треньори и придружаващите ги лица по време на престоя им в комплекса. 
В последния ден Розалина Юсева (ТК Дема) и Диан Недев (ТК Шумен) спечелиха титлите на сингъл на държавното първенство на закрито до 16 години, което се проведе при отлични условия в к.к. "Албена".
Лидерката в схемата при девойките Юсева надделя във финала над поставената под номер 5 Беатрис Спасова (ТК Черно море Елит) със 7:5, 6:1. За победителката това бе втори пореден финал на първенството в зала до 16 години, след като достигна до тази фаза и през 2016 г., когато отстъпи на Гергана Топалова. Розалина добави още един трофей от колекцията си от отличия, в която са още две титли от държавни шампионати на закрито - до 12 и до 14 години. Спасова в тандем със съотборничката си от ТК "Черно море Елит" Тина Манолова пък станаха държавни шампионки на двойки. В мача за титлата те се наложиха над Велизара Филева (ТК Албена) и Велина Минчева (ТК Стоянстрой) със 7:6(2), 6:1.
При юношите поставеният под номер 1 Диан Недев (ТК Шумен) надделя над Владислав Каражов (ТК Левски) с 6:3, 6:3. Недев показа стабилна игра през цялото състезание и закономерно ликува. След това във финала на двойките, който противопостави двата най-силни тандема, Недев и Каражов триумфираха след 6:3, 6:1 над Алекс Ганчев (ТК Железничар 1996) и Симеон Терзиев (ТК Диана). 
Шампионите и финалистите получиха купи и специални награди от домакините. От 26 януари стартира държавното първенство на закрито до 18 години, домакин на което е ТК "Хасково". На него ще участват Розалина Юсева и Беатрис Спасова, които са поставени под номер 2 и номер 3 в основната схема. Диан Недев и Владислав Каражов пък ще участват в квалификациите.

 

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter