VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 888 605410

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОБЗОР 2016: БОРЦИТЕ ОБИРАТ ОВАЦИИТЕ В КРАЯ НА ГОДИНАТА

Борба

Тежкият труд, положен в спортната зала, ознаменува усилията на борците от клуб Добруджански юнак през 2016 година. Най-ярко бе представянето на Драгомир Стойчев, който спечели републиканската титла в кат. до 97 кг при мъжете. Добруджанският Херкулес зае второ място в републиканския лично-отборен шампионат, стана шампион на Втора Бундеслига и завърши на трето място в олимпийска квалификация.


На европейското първенство Стойчев се класира девети. Неговите постижения му отредиха и първото място в годишната класация на Общината в Добрич. Постиженията на добричлии в един от най-успешните български спортове през последните години бяха продължени от Светослав Люцканов, който спечели бронзов медал на републиканския лично-отборен шампионат.

Панайот Димитров достигна до две световни титли от първенството при глухите – в кат. до 50 кг на свободната и класическа борба.

„Признанието, което получих – Спортист №1 на Добрич за 2016 г., считам, че е да дългогодишния ми труд, който съм положил и успешно съм представял родния си град по състезанията у нас и в чужбина. Тази година не бе от най-успешните ми. Станах шампион на България и първенец във втора Бундеслига. Завърших трети на квалификационния турнир за Олимпиадата и малко не ми достигна, за да участвам на Игрите в Бразилия. В последния момент румънците картотекираха Алберт Серитов, който игра финал на квалификационния турнир, а по-късно стана и бронзов медалист на Олимпиадата. Можеше да се преборя за квота, ако ми беше даден още един шанс да участвам на квалификационен турнир, но такъв не получих. Годината изпращам с участие на европейски шампионат и със задоволство на добре свършена работа“, заяви Драгомир Стойчев. „Спортът е дисциплина, отговорност и изгражда големи личности. Аз ще се стремя да науча моите възпитаници на това и ще помагам да бъдат спечелени повече деца за спорта в града и авторитета на спортното училище в Добрич да бъде на още по-високо ниво“, добави Спортист №1 на Добрич, който в понеделник ще получи своята награда.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

facelikerusalka

ReklamaYupi

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Блондинка отива в туристическа агенция и иска билет до Париж.
- А с коя компания искате да летите? Днес имаме 13 компании за Париж.
- Не искам никакви компании, ще си летя сама!  

Реклама


Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Реклама

Hit Counter