VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЗАВЪРШИХА ИНОВАТИВНИТЕ СЕДМИЦИ В ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛАВЕЙЧЕ”

Волейбол

Основен акцент в стратегията на детска градина „Славейче” № 27 е детето да расте като самостоятелна и уверена личност. Да усвоява умения за  общуване и работа в екип, да опознава света и природата около себе си, да расте здраво и жизнено, за да се развива и обогатява неговата социална и емоционална компетентност.


Една от задачите, които си поставихме за осъществяването на тази цел е да се потърсят успешни модели за сътрудничество с родителите като важно условие за адаптирането на децата в социалната среда. 

Екипът на детска градина № 27 „Славейче” разработи проект за осем иновационни седмици. 
В мероприятията, организирани през тези седмици родители, учители и деца участват заедно, защото вярваме, че съвместните преживявания поставят детето в центъра на внимание, провокират неговото любопитство и допринасят за неговия емоционален комфорт и самочувствие, че това което научава и прави е важно и значимо за света на възрастните.
Първата седмица се проведе в периода 24-28.октомври и бе посветена на науката. Светът около нас е пълен с чудеса! В това се убедиха малките любознайковци от ДГ „Славейче”. Целта на мероприятията организирани през тази седмица, бе у децата да се формира вярна, научна представа за света, който ни заобикаля, както и да се провокира у тях желание за повече знания и умения. Всички заедно изследваха, експериментираха и правиха първи крачки в света на науката.
С  помощта на родителите, които дариха лабораторни уреди и инструменти за експериментална работа в ДГ бе създаден и открит кабинет на науката. Там децата ще продължат  да се занимават и да откриват чудесата на света.
В Седмицата на спорта  (07-12.11.2016г.) първият ден бе посветен на   здравословното хранене. Малките деца изработваха сандвичи със здравословни продукти, които с голямо желание и фантазия подредиха на изложба. Родителите с много творчество и въображение се включиха със свои аранжировки от плодове и зеленчуци, които декорираха в кътове.
В ранното утро на 08.11. всички деца потеглиха на туристически поход към Зоопарка. Там те разгледаха къщите на животните и си направиха пикник.
Сряда бе много вълнуващ ден за всички деца от детската градина. Проведоха се срещи със волейболистите от ВК „Добруджа07” Жулиeн Георгиев и Светослав Арнаудов, които демонстрираха на малчуганите основни елементи от волейболната игра. Следващата среща бе със спортистите баскетболистите БК „Unstoppeblе”,Адриана Георгиева и състезателят по баскетбол  Константин Тодоров, които демонстрираха играта баскетбол с помощта на децата от БК в ДГ, чийто ръководител е г-жа Адриана Георгиева. Срещата приключи с представянето на спорта карате и състезателите от  КК „Самурай” с техния ръководител Янко Соколов, които предизвикаха силен интерес у децата.
Ползотворна и много интересна бе срещата с  ученици  и учители от Спортното училище „Г.С.Раковски” гр. Добрич, където децата наблюдаваха тренировка по вдигане на тежести, борба и бокс. Запознаха се с Даяна Димитрова- европейски шампион на България по вдигане на тежести и Драгомир Стойчев-първият супер шампион по борба у нас.На децата се даде възможност да опитат да вдигат тежести, да се боксират и да опитат различни елементи от представените видове спорт.
Кулминацията на всички прояви през изминалата седмица бе спортния празник, който се проведе във физкултурния салон на детската градина. Гости на празника бяха д-р Емилия Баева  ?  заместник-кмет  ”ХД”, Силвия Иванова  ?  старши експерт  Предучилищно образование, Несрин Йълмаз  ?  експерт Спортни дейности. Всички участници получиха за показаните спортни умения грамоти и вкусни награди. 
В съботния ден родители, деца и учители присъстваха на волейболната среща между ВК „Добруджа 07” и ВК „Тетевен волей” от 18 часа в зала „Добротица”. Срещата завърши с категоричния резултат 3:0 в полза на ВК „Добруджа 07”. Удовлетворени от победата новите фенове  ?  децата се снимаха с победителите и получиха поръдарък шалче и волейболна топка с автографи от състезателите на клуба.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter