VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДОБРУДЖА ОТКАЗА УЧАСТИЕ В ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

Футбол

След третото отпадне на отбора в третото ниво на футбола ни само в последните 9 сезона (2007, 2012 и 2016 г.), сега се стигна и до нова недостигана досега в историята на клуба тъжна картинка - от ръководството не подадоха писмо-заявление до Зоналния съвет на БФС във Варна за участие в тазгодишния турнир за националния трофей, което е прецедент в историята на Добруджа.


Още миналата сряда (24 август) загрижени привърженици от Агитката предупредиха лично и изрично както счетоводителя-касиер-изп.директор Галин Гинков, така също и кмета на Добрич Йордан Йорданов, че от ЗС на БФС във Варна буквално чакат заявление от нашия клуб за участие при липсата на други желащи. Такова в крайна сметка явно не е подадено... Безхаберие, незаинтересованост, излагация!
Така представителят на Зона Североизток (от областите Варна, Добрич, Шумен, Русе, Силистра, Разград, Търговище) в жребия за 1/16-финалите на 7 септември ще бъде определен в мач между... Калиакра (Каварна) и Черноморец (Балчик). Победителят измежду Каварна и Балчик ще посрещне отбор от Първа лига (или Созопол/Поморие) в един мач на собствен терен.

Припомняме, че през май тази година последната Купа на България бе спечелена за първи път в историята именно от отбор от Трета лига и то пред над 35 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски".

В тази връзка, в близките дни ще се постараем да ви запознаем с най-добрите постижения на Добруджа в турнира за националния трофей - трите полуфинала през 1947, 1948 и 1980 г.
Също за отбелязване е и фактът, че веднъж през 1941 г. нашият град Добрич е бил домакин на финалa в турнира за Царската купа между АС'23 (София) и Напредък (Русе) /4:2/ в чест на възвръщането на Южна Добруджа към пределите на Майка България няколко месеца преди това през септември 1940 г., което и до ден днешен си остава последната изконно българска територия, присъединена към нашето мило Отечество.

Източник: Фенска фейсбук страница на Добруджа

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter